Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci úžasní, režie parádní, příběh možná nad hranice samotného Wall Streetu, ale pokud tomu, co se ve filmu děje, nebudu holdovat, tak lepší hodnocení prostě nedám. Usínal jsem, pral jsem se s nudou a přemejšlel každou chvíli, jestli by nebylo film lepší vypnout. Wall Street nebyl a nikdy pro mě nebude film, u kterého bych zaujatě seděl a žral každou scénu a rád se stotožním s ostatními uživateli, kteří film ohodnotili dvěma hvězdičkami a níže. Kvalitu to sice má, ale nebudu hodnotit vysoko jenom proto, že všecko ostatní je perfektní. Mě to prostě nebavilo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone stále ještě v počátcích svého období velikosti a kontroverze, Charlie Sheen přikyvující nadšeně režisérovi, který v něm v Četě objevil kvalitního herce (což se bohužel už později moc neprojevilo), Michael Douglas "on the run" a navíc ve své zřejmě životní roli. To je svatá trojice filmového Wall Streetu. Samozřejmě by to nefungovalo bez vynikajícího Martina Sheena, takové nijaké (byť dějově celkem důležité) Daryl Hannah a "toho hodného Anglána" Terence Stampa. Svůj svět chápající a do zrcadla bez obav se dívající Hal Holbrook to "jen" všem natírá svými moudry, a stává se tak kupodivu těžko zapomenutelným na to, že hrál hlavní postavu v seriálu Perry Mason po smrti Perryho Masona;) A o čem to tedy je - o chamtivosti, o vzestupu, o charakteru, a hlavně o lidech a burziánském kapitalismu, který jim tak či onak šéfuje. A vesměs to není moc hezké pokoukání. Každopádně je to velice působivé a bez výjimek dobře zahrané, byť celkem předvídatelné. Scéna v nemocnici je příliš daleko přes čáru patetická, zato další scéna s plačícím Sheenem mladším je vynikající. Pozitiva jednoznačně převažují, ovšem legendární status si zaslouží jen a pouze Gordon Gekko - velký hráč a charizmatická "peníze pro další peníze" svině ukazující nesmyslnost fungování našeho ekonomického systému. 80% a doufám, že dvojka bude zajímavá i něčím jiným než tím, jak moc se pan Douglas dovede fyzicky podobat svému otci. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V dobách vzniku snímku se s Ch. Sheenem dalo ještě spinkat. Zcela heterosexuálně musím uznat, že býval celkem fešák a nedivím se, že nejedné slečně stál za selhání imunity. Tento snímek pojednává o tom, jak se vlastně Ch. Sheen dostal ke kokainu. Okrajově pojednává i o světě, kde peníze nikdy nespí. Hlavní zápletkou je poté nelítostný souboj mezi touhou po penězích a svým vlastním svědomím. Přiznám se, že mi chvíli trvalo se zorientovat ve všech těch pojmech. Dokonce si nejsem jistý, zda jsem se zorientoval správně. Každopádně, děj má potenciál zaujmout. A pokud vás náhodou nezaujme děj, tak vás zcela jistě zaujmou herecké výkony dvou ústředních postav. Zejména ze strany Douglase to byl takřka galakoncert. Nevadila mi ani delší stopáž. Celkově pálím lepší 3 kusy. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Uaaaaaa, monochromatické monitory na Wall Streete :) A to už v roku1987. Ako si dobre žijú tí burzoví makléri :) Skoro by som aj zabudol, že existovali, aj keď neviem, či som v jednom zábere nevidel aj farebný monitor. Ale nič to, Charlie a Michael boli perfektní ako (skoro) vždy a Oliver rok po čate natočil zas kvalitný snímok. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ešte v časoch keď nešliapal vedľa a Ch. Sheen v časoch, keď som ho dokázal ako tak oceniť. So zdanlivo nezáživného prostredia finančníkov dokázal Stone vybrúsiť pútavý príbeh o vzostupe a páde šikovného finančného žraloka a osude aeroliniek. Obdiv si zaslúži najmä M. Douglas v úlohe poloboha, ktorý je neomylný, nerad prehráva a pozná odpoveď na všetky otázky sveta. Oscar absolútne zaslúžený. Raz ,ale každý padne na hubu...80%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Oliver Stone dal na výběr Charliemu Sheenovi, kdo by měl hrát jeho otce. Charlie si (z herců Martina Sheena a Jacka Lemmona vybral právě svého otce Martina. Stone dal později Lemmonovi roli ve filmu JFK (1991). (viperblade)
  • Gordona Gekka (Michael Douglas) měl původně hrat podle režiséra Olivera Stona Richard Gere nebo Warren Beatty. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno