Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

CzShenny 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho bohužel zklamaný... Těšil jsem se na romantické Toskánsko s nostalgickou náladou, dostal jsem však jen dobrých a dojemných 15 minut těsně před koncem, což jen značí, že film vůbec nevyužil svůj potenciál. Scény, u kterých si pak připadáte jako blbec, kterému je třeba vše zrychleně vysvětlit, jen podtrhuji celou unavenost a nedotaženost díla. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vidieť Liama Neesona v takejto podobe je celkom zaujímavé a určite niečo nové pre filmové plátno. Tento snímok nie je ničím akčný alebo emocionálne vypätý, ale prináša pekný pohľad na vysporiadanie sa otca a syna s tragickou udalosťou z minulosti. Väčší punc tomu dáva fakt, že obaja protagonisti sú v rodinnom vzťahu a prakticky zažili totožnú situáciu aj v realite. Ja som sa nenudil a tú jednu hviezdu navyše dám za príjemnú a vzhľadom na tému aj milo odľahčenú atmosféru. 70 % ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Neeson by si zaslúžil podstatne lepší film. Lenže posledných 20 minút to vyťahuje z vody podpriemeru. Až zamrzí, že sa film neniesol v podobnom duchu. Inak sa jedná o typickú žánrovku, kde si musí mladík vykričať nejaké veci s otcom, zamilovať sa a rozhodnúť sa uzatvoriť jednu životnú kapitolu, aby začal druhú. Prostredie Toskánska nádherné. Až máte chuť všetko nechať tak a ísť tam. Korona, nekorona. A potom tých posledných 20 minút. Inak keby ste film nevideli, tak sa nič nestane. Ja si myslím, že na neho pomerne rýchlo zabudnem. Čo je v rámci potenciálu, ktorý film mal škoda. Slabé 3* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

O něco silněji působí tenhle film s vědomím toho, že oběma hlavním protagonistům se tatéž ztráta stala i v reálném životě. Liam zas pro změnu jednou rodinu nezachraňuje, ale snaží se jí stmelit, a to v krásném prostředí Toskánska, které však po hříchu není využito tolik, jak by se v obdobně tématickém filmu slušelo. Jinak je film vesměs od začátku jasně načrtnut, splní si všechny žánrová zadání a dospěje k uspokojivému konci pro všechny. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem "něco jako" Dobrý ročník a přesně to jsem i dostal.Sice o třídu horší,ale dostal.Made In Italy je film dvou tváří.Na jedné straně nabídne výbornou atmosféru italského venkova,místy příjemný humor a prakticky po celou dobu jsem z něj měl létem šmrncnutý dobrý pocit.Na druhou stranu je to ale film sázející na klišé - hodně klišé - takže kdokoliv kdo viděl víc jak dva filmy bude během prvních cca 10 minut přesně vědět co se stalo,co se stane a jak vše dopadne.S lehčím odstupem nicméně do mého hodnocení promluvil ještě faktor o kterém jsem dopředu nevěděl a to sice že Neeson tu hraje se svým reálným synem a film je pro ně oba prostředkem pro vyrovnání se se ztrátou matky a manželky,díky čemuž jsem zpětně přehodnotil některé scény a dám díky tomu i tu čtvrtou,byť možná ne úplně zaslouženou,hvězdu...70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)

Reklama

Reklama