Reklama

Reklama

Podvodníci Pepan (P. Nárožný), Jára (K. Heřmánek) a Marcela (N. Konvalinková) opět plánují nelegální kšeftíky. Pepan se snaží koupit koně a tato okolnost ho svede dohromady s mezinárodním gangem, který chce přes Československo pašovat brilianty – právě pomocí koně. Barbara (J. Bohdalová) opět přemluví Pepana ke společné akci – krádeži peněz pro výplaty v podniku Strojstav. Akce se sice zdaří, jenže Pepan z ní opět nic nemá, neboť Barbara na něj připravila další podraz… A tak zbývá otázka – na co vlastně Pepan potřeboval koně? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tímhle dílem jsem celou sérii odstartoval. Solidní pozdněkomunistická zábava s mnoha známými českými herci, z nichž nejvíce mě pobavil pochopitelně skvělý Karel Heřmánek. A pak taky hospodský Eugen Jegorov se svojí hláškou: A co já s tím zdechlým koněm?- Musí se to nahlásit.- Nahlásit se to musí, ale tejden budou srnčí hody! :-) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Šéfové počtvrté a tentokrát je zase Barbara (Bohdalka) převeze, teda hlavně Pepana. Nějací Holanďani pašují přes Československo diamanty a chtějí je propašovat v útrobách koně, kterého tu chtějí koupit legálně i s dokumenty na export. Ale to by nebylo ono, kdyby se k tomu nepřipletl Jára, Pepan i Barbara. A Marcela (Konvalinková) se tu už celkem zakulacuje, za těch 7 let od prvního dílu už je skoro 2x taková. Takže Pepan sehnal 2 koně, s jedním Jára běhá po dálnici, to je asi nejveselejší scéna. Smutné je, že ty diamanty kůň vyzvrátí a Pepan je nevědouc hodí na dno řeky. A opět tu je taky oblíbený podnik Strojstav, Pepan v převlečení okrade účetní vezoucí peníze na výplaty a toho pak zase obere Barbara jako vždycky. ()

Reklama

BigBang 

všechny recenze uživatele

Tento díl mi vizuálně a atmosférou připadal už spíš jak z doby po převratu. Cizinci, diamanty, dolary, koně, auta, chlapi s culíkem, divné oděvy, pohoda - zas jeden film, který mi umělecky potvrdil názor, že ta vekslácká doba plynule začla před převratem a pokračovala po něm. Po starosvětském podsvětí malých podvodníků tu moc nezbylo. A paní Konvalinková se zde již poněkud vzdálila té drobné dívce... Jen by se tam pořád nemusela porouchávat auta. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Horor. Jedná se o film z TV série, která má sice velmi dobré obsazení, ale bůhvíproč je to k nekoukání. Už z těch barev se člověku dělá špatně. Na co to točili? Na toaleťák? Je to pravděpodobně pokus o humorné ztvárění těžkého života galerky v naší jinak spořádané socialistické společnosti, jenže... No škoda slov. Jestli chcete vidět špatný film, tak tohle je opravdu dobrá volba. Enjoy. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Šéfe já tomu nevěřím, čtvrté pokračování a stejně kvalitní jako předchozí díly. Neznám jinou sérii, kde by si každý díl držel takto vysokou laťku a u každého dílu jsem se nasmál jako u málokterého filmu. Opět geniální příběh, který se tentokrát chvílemi podobá kriminálnímu filmu, to by ovšem se do toho nesměl přimotat nepoučitelný Pepan se svojí partou. Jak málo stačí, aby se člověk připletl nevědomě do plánů mafie, ještě snažší to je když se jedná o prosťoučkého hlupáka Járu v podání Karla Heřmánka. Toho chlapa obdivuji, takový chytrý člověk a dokázal naprosto neodolatelně stvárnit takového hlupáka, co chrlí jednu hlášku za druhou. Celou sérii se bez něj nedokážu představit. Stejně tak bez Petra Nárožného, který je mistr svého řemesla a jeho převleky jsou geniální. Příběh v tomto filmu je jednoduchý sehnat pro sebe a pro záhadného cizince koně za neuvěřitelnou částku, k tomu nějáké ty vedlejšáky. Nebyla by to, ale Pepanova parta, kdyby i jednoduchý úkol probíhal bez komplikací. K tomu všemu, když se jim do celé akce připlete nevyzpytatelná Barbora v podání výborné Jiřiny Bohdalové se svými kumpány. Na mnoho scén budu dlouho vzpomínat jako na závěrečný lup nebo například Járova cesta s koněm. Celkově hodnotím jako stejně výborné pokračování jako předchozí díly. "To-to je omyl... to je on! Koktá a má koženou bundu". Moje hodnocení 84% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Banka, kde se natáčelo, je v Praze Na Příkopě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Praze a na zámku v Liblicích. (rakovnik)
  • V Praze se filmovalo v lokalitách: Libeň, Hotel Intercontinental, letiště Ruzyně, Krč, kavárna Slávie, Senovážné náměstí, Žižkov, Staroměstské náměstí, Kampa. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama