Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Viktor Preiss v hlavní roli slavné komedie Georgese Feydeaua plné omylů, záměn a nedorozumění... (Bohemia MP)

Recenze (72)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tohle je komediální pecka. Roztomilá a bezchybně obsazená virtuózní taškařice. Zoufalý Preiss ve schizoidní dvojroli, jenž nemůže pochopit proč mu onen šílenec Postránecký permanentně nakopává do hýždí. Ultravyrovnaný doktor Němec, který se nediví ale už vůbec ničemu. Totálně slizký Hrušínský. Ti všichni skvěle zapadají do pradávné předlohy všech komedií založených na záměně. 90% ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost velká hrůza s hvězdným obsazením. Nemůžu vystát takový ty košilatý taškařice, který od dob Shakespeara těží z přitroublý a absurdní zápletky, v jejímž rámci je někdo pokládán za někoho jinýho, pročež se dojde ke hromadě různých "humorných" nedorozumění a do toho se všichni protagonisté touží navzájem ošukat. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Každý nemá možnost být účasten představení Vinohradského či jiného divadla, kde by mohl uvidět tuto skvělou komedii naživo, musí vzít proto zavděk televizním záznamem. Není však třeba litovat. Tato svižná taškařice plná omylů a záměn, vtipných dialogů, krásných kostýmů a malebných dekorací je především hereckým koncertem naší divadelní špičky v čele s virtuózním Viktorem Preissem. Není v ní malých rolí, skvostné výkony podávají všichni - asi proto, aby mu to nepokazili. Takových her je málo, tak si to všichni užívali. V jedné z menších úloh mne zaujal tehdy začínající Michal Novotný. Po shlédnutí jsem dospěla k závěru, že když už zhřešit, tak jedině „U něžné kočičky“. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jiskřivá fraška o manželské nevěře a záletnictví, odehrávající se v hotýlku "U něžné kočičky". Ani já neznám všechna předchozí zpracování, ale tohle mělo tempo a spád! Dlouho jsem se tak nezasmál, zvláště scénky s Dejdarem jsou k potrhání. Jako celek to není dokonalé, jsou tu slabší místa, ale některé pasáže jsou opravdu špičkové! Příjemně secesně malebné (zvláště dámy v kloboucích) a konverzačně velmi zábavné. A pěkné je také - což asi dnes málokdo ocení - že "Zlata Adamovská" (skvělá v roli zralé ženy, atraktivní manželky), je svému manželovi věrná a za celou dobu si ten klobouk z hlavy nesundá. Tučné čtyři hvězdičky! Tomu, kdo má rád tento žánr, lze doporučit též "Slaměný klobouk". ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy, ale jen za Viktora Preisse. Takto zmršenou inscenaci jsem už dlouho neviděl. Pokud má režisér pocit, že to musí udělat jinak, dobrá. Pokud přehází scény, dejme tomu, dobrá. Ale pokud to celé udělá tak, že ignoruje největší hlášky a humorné situace zcela nepochopí, je to na pováženou. Herecké výkony ostatních protagonistů jsou na úrovni okresní přehlídky amatérských divadel, snad krom pana Němce, ale ta figura je ve scénáři defacto jen výplňová, byť v podání brňáků i z toho dostali maximum. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama