Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jak čtu hodnocení, evidentně některým hodnotícím chyběla dostatečná dávka akčnosti. Že by se jednalo o "absťák" akčních závisláků? Možná, tohle mi ale připadalo běžnému policejnímu vyšetřování bližší, než tupé akční střílečky či honičky v autech. Ostatně, nedovedu si představit skvělého a vyzrálého herce Oldřicha Vlacha v jiné roli než této. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto kriminálka dosť zostarla, a to nemá až tak veľa rokov. Alebo to tak malo byť a ukazuje ten spôsob malého dedinského vyšetrovania, na ktorý nie sme vôbec zvyknutí z pražských alebo zahraničných veľkomestských policajných tímov. Starý skúsený a mladý začínajúci policajt na svojom prvom prípade je osvedčená kombinácia aj inde a tu im to celkom klapalo. Teda, pokiaľ nebolo nutné ísť po kolená do studenej vody. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Před lety se mi tato kriminálka líbila, tak jsem se včera podívala znovu. Zklamaná jsem po těch letech určitě nebyla. Venkov, kde chcípl pes, otlučené baráky, které mi připomínaly mé dětství, sympatická dvojice kriminalistů a zdánlivě banální případ. Pomalé tempo mi vyhovovalo, kriminalisté byli obyčejní fajn chlapi, žádní dokonalí supermani. Příjemná detektivka s výborným Oldřichem Vlachem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poslední role Vlastimila Bedrny. Příjemná televizní detektivka, která se ani detektivkou nezdá být. Přestože celý film se vyšetřuje zločin a to nakonec nejeden, je toto jaksi v pozadí příběhu o začínajícím policistovi na venkově, kterého zasvěcuje starší. A zasvěcuje ho nejen do práce detektiva, ale i do složitých vztahů, jejichž kořeny sahají do padesátých let. Rozuzlení případu mě velmi mile překvapilo. Duo Vlach - Zadažil pěkně funguje, prostředí hezké, ostatní postavy sympatické, nemám příliš co vytknout. Snad jen to, že mohl být film klidně o trošičku kratší, ale délka mu zase přidává na pohodovosti a klidu. Jen ten klid moc do detektivky nesedí, proto nedávám plné hodnocení. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Taková nějaká "nijaká" česká "venkoucká" krimoška, jejíž hlavním symptomem je překombinovanost v závěru. Krkolomný konec evidetně pramení z touhy "za každou cenu překvapit" klimbajícího diváka nečekanou pointou. Na tenhle dedektýfní příběh jsme se dívali ve čtyřech lidech, a přestože bych sešlost u televizoru rozhodně neoznačil za spolčení kreténů, nebyl nikdo z nás schopen říct, o čem to vlastně nakonec bylo. Asi bych to potřeboval sjet ještě jednou, ale za takovou námahu by Kotkův Knoflík nestál. Ani kdyby byl podepsanej. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Vůz výjezdové skupiny je UAZ-469. Jedná se o osobní terénní automobil vyráběný ruskou automobilkou UAZ. (sator)
  • Hlavní vyšetřovatel, kterého ztvárnil Oldřich Vlach, se jmenuje Wurst, což znamená v němčině „párek“. Je to příhodné jméno vzhledem k jeho stravovacím návykům. (Untentrauer)
  • Natáčelo se mimo jiné v Jílovém u Prahy. (navabaca)

Reklama

Reklama