Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Allan 

všechny recenze uživatele

Dosti bizarní dětský/rodinný film, o kterém je vskutku těžko říct, jakému cílovému publiku byl vlastně určen. Já bych zde ale rád vyzvedl jeden jeho aspekt, který se mi v hlavě uhnízdil už jako robátku a dnes po mnoha letech jsem si ho znovu potvrdil: nejedná se o rodinný film, nýbrž o sportovní, konkrétně běžecký film! Jedná se snad i o světový unikát - neminou dvě minuty, aby někdo někam nepádil, neuháněl, neskákal, nejel, neběžel nebo nešplhal. To vše pochopitelně naprosto nelogicky a zbytečně, avšak s patřičně dramatickým výrazem ve tváři a vytřeštěnýma očima. A když zrovna někdo nepodává běžecký výkon, tak do toho ti dva fakani bez přestání pískají na píšťalky. Jedna hvězda za pana Macháčka, druhá za Hapkovu hudbu při závěrečné scéně. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Film celkově špatný téměř ve všem, ale ten konec je naprosto fantastický a každý kdo má rád zvířata jako já, tak musí být dojat až k slzám. Petr Hapka prostě uměl. A v podstatě to beru i jako takovou vzpomínku na ing. Josefa Vágnera, který byl asi částečným předobrazem role pana Macháčka (ten byl mimochodem skvělý, ostatně jako vždy), který je mu v podstatě i dost podobný :). ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, když se sháněla před natáčením dvojčata do komparzu... Tehdá ještě televizní hlasatelé a hlasatelky u stolku s karafiátem předčítaly požadavky režiséra před puštěním dalšího pořadu... Samotná komedie je nekomediální a kromě roztomilého opičátka utkví v paměti jen tím, že se v ní neustále někam a s něčím běhá... Dokonce je do běhání zapojeno dle tehdejší módy v komediích - VB. Jinak klasicky palec za nahoru za Macháčka. Ten může hrát cokoliv a uvěříte mu to. Tady v khaki košili vypadá dost vědecky a je velmi podobný Josefu Vágnerovi ! :-). Za mně je to za dva kočárky, od rodinné komedie ze ZOO čekám víc. * * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Postarší veterinář, Monty (Miroslav Macháček), má dostat na starost kromě zvěřiny v místním Zoo, taky své dva vnuky, dvojčata. Jelikož jej zrovna opustila žena Josefína (Jiřina Jirásková), deklaruje, že zvládne maximálně jednoho z nich. Kluci se ale na prázdniny v zoo hodně těší, a tak se rozhodnou na dědu sehrát habaďůru, a tvářit se jako jeden. Vše jim prochází až do chvíle, kdy v zoo narazí na nelegální obchod se zvířaty... Ehm, uhm ... tohlencto je dílem Marie Poledňákové? Té Marie Poledňákové, která stojí za báječnými Jak vytrhnout velrybe stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny či S tebou mne baví svět? Tohlencto bylo fakt šlápnutí mimo - spíše než film mi to přišlo jako upoutávka na nějakou zoologickou zahradu, a aby se u toho divák neunudil úplně k smrti, tak semtam postavy pronesou nějaký fousatý vtip ("Tak co, už vypadám jak babička?", "Ne babi, teď vypadáš jak dědeček"). Sice papírově dle hereckého obsazení mělo jít o bombu, ale postavy tam popocházejí bez hlubšího smyslu, v lepším případě prchají před nějakou uprchlou zvěřinou, což mělo asi být velmi vtipné. Možná poprvé (s uprchnuvším orangutanem) možná, ale napopadesáté, když už hrdiny filmu pronásleduje zebra, žirafy, hroch, sloni, hadi a další zvěř, už to působí hodně nuceně. No nic, mohu si i tento počin M.Poledňákové odškrtnout, ale abych se na něj někdy podíval znovu, k tomu už mne nic nedonutí... ()

rozalia1 

všechny recenze uživatele

Výkony chlapcov sa mi zdali nudné, ich dialógy nemali tú správnu detskú iskru, boli príliš vážni. Dospelí zasa riešili problém obchodovania so zvieratami, ktorého riešenie nebolo v podstate žiadne. Pôsobilo to na mňa deprimujúco, bezvýchodiskovo. Smutný film a ťažká téma, ktorá by nemala byť v detských filmoch. Chcelo to nejaký veselší záver, i keď záverečné voľne behajúce zvieratá po ZOO už pôsobili trochu uvoľnenejšie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)

Reklama

Reklama