Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Vendula Brabcová je ve škole považována za zanedbalé a zaostalé dítě. Její matka zcela propadla alkoholu a tak se Vendula nyní musí starat o tři mladší nevlastní sourozence a chodit za matku uklízet už v brzkých ranních hodinách... (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Taká matka snáď ani nemôže existovať, ale závislosť je sviňa, film na vianočnú depresiu ako stvorený. Život mladého dievčaťa ako horská dráha, rúti sa časom a väčšinou strmo z kopca. O výkone Dity Kaplanovej som nepochyboval, presvedčila ma už skôr v mladšom veku. Postava obetavej sestry nebola jednoduchá na pochopenie, ale v jej podaní som to zhltol bez zaváhania. –––– Naše maminka má v sobě zvláštní světlo. Když na ní čekáme, ještě ji nevidíme, ale už víme, že se blíží. –––– Všichni máme své představy o životě, o lidech. A pak zjistíme, že jsou to jenon představy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadčasový film vzbuzující depku tehdy i dnes. 1) Hlavní postava dívka s mušlí Vendulka trochu připomíná matku Terezu v teenagerovské inkarnaci. Ale i tak je snímek docela působivý._____ 2) 15letá Dita Kaplanová (Vendulka) zahrála svou životní filmovou roli._____ 3) Ještě jsem si všiml Petra Bosáka (bratr Jeník, akční flétnista)._____ 4) Výstižný koment: DoneyGal*****. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Já za to nemúžu, že jsem taková!.." To už fakt neviem, kto iný by za to mohol, keď sa matka štyroch detí fláka ožratá po nociach s cudzími chlapmi...Smutná dráma, ktorá by sa mala vysielať po 20.00 sa na obrazovkách ČT objavila o 14.00. Trochu divné. Neviem, či to venované podobným troskám, ktoré dospávajú a odfukujú alkoholické výpary alebo deťom, ktoré to ešte nezaujíma, ale ja som rád, že som ho videl. P. Hapka dodal tradične kvalitný hudobný doprovod a ešte viac tak vyzdvihol kvality malej rodinnej drámy o alkoholičke, šľapke a jej deťoch, ktoré majú viac rozumu ako ona. Takýchto smutných príbehov sa v reálnom živote odohrávajú tisíce a je dôležité občas o tom niečo natočiť a pokúsiť sa tomuto v živote vyhnúť. 80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně drsný masakr dětský dušičky. Moc nechybělo a moje oči navštivily slzy. Sílu příběhu ještě zvýraznila skvělým hereckým výkonem Dita Kaplanová v roli Vendulky a hudba Petra Hapky. Nebýt těch "vzpomínkových" prolínaček nevahál bych s pěti hvězdičkama. Už dlouho se mě nestalo aby mě nějaký film seřezal jak kus slámy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočený film. Tyhle smutné, dojemné příběhy vás nesmí totálně zdrtit, ale nakonci musí bliknout aspoň malinká naděje. Nejpůsobivější je každopádně nekonečná důvěra v matku, která nemá ani za nehet úcty ke svým dětem. Nikdy bych se nechtěl ani z nejmenší části dostat do takového vztahu rodiče - děti... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu byla Dita Kaplanová předabovaná Sylvou Sequensovou, protože se autorům nelíbil její brněnský přízvuk. (zla.ovce)
  • Objekt dětského domova je ve skutečnosti zámek Peruc. (Stejšn)
  • Točilo se v Praze a Písku. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno