Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (487)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zákulisie talianskeho módneho impéria je natočené svižne, hlavne prvá polovica je nadpriemerná a veľmi dobre sa na ňu pozerá. Lady Gaga začína byť schopnou herečkou, čo ma stále príjemne prekvapuje. Adam Driver je vo svojej počiatočnej plachosti veľmi dobrý a táto dvojica je určite ťahúňom snímku. Ridley Scott natočil v jednom roku dva veľké filmy (Posledný súboj) a vo svojom veku dokázal, že stále má čo ponúknuť divákovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott vo svojom druhom filme z roku 2021 prechádza z dávnej histórie do histórie, ktorá je nám asi trošku bližšia. "House Of Gucci" hodnotím vo výsledku ako zaujímavý film, ktorý by som ale rozdelil na dve polovice. Prvú elegantnú, zamilovanú a zaujímavejšiu polovicu a druhú vážnejšiu a viac zameranú na biznis druhú polovicu. A úprimne si myslím, že prvá polka filmu je lepšia. A môžu za to hlavne dve veľké herecké esá Al Pacino a Jeremy Irons. Obaja sú vynikajúci a predávajú svoje role na 100% A každý z nich si aj získal moje najobľúbenejšie momentky vo filme. Prvá je Paolovo stretnutie s Rodolfom, kde mu predstavuje svoje dizajny. Všetko čo tam povie Jeremy Irons je absolútne zlato. A druhá scénka je pre mňa moment keď Aldo sa pýta Maurizia - "Is this what you want?". Ale celkovo si myslím, že budovanie vzťahu medzi Mauriziom a Patriziou je skvelé. Ich sex v účtárni je boží, ich svadba, Maurizio v podniku Patriziiných rodičov... všetko super. Myslím si, že po návšteve finančnej polície sa presúvame do tej druhej vážnejšej časti. A hoci tam nie je nič čo by som ohodnotil negatívne, tam sa môj záujem o film začínal postupne vytrácať. Bolo to spracované dobre, ale bez Ironsa a Pacina tomu chýbal ten šarm a elegancia, ktorá ma zahákla v prvej polovici. A to je škoda. Každopádne som ešte nepovedal jednu dôležitú vec a tým je fakt, že Lady Gaga to dala na jednotku a rovnako aj Adam Driver opäť potvrdzuje svoj talent. Film stojí za to vidieť. Ale po "The Last Duelsom si myslel, že sa dočkám niečoho silnejšieho. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keby tá Patrizia nebola tak chamtivá, mohol doteraz Maurizio umývať kamióny, ona účtovať a milovať sa mohli na veky vekov .. amen. Ale ona nie. Réžia, muzika, výprava a kostýmy kvalitné. Herecké výkony zúčastnených na jednotku. Príbeh zaujímavý, plnotučný, a pritom nie úplne pravdivý. Nevadí. 164 minút v kine utieklo ako voda. 3,5* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stylově oblečená gangsterka s duší telenovely. Melodrama je díky House of Gucci opět v módě. Má to svoje neduhy. Postava Jareda Leto je z celé partičky nejvíc mimo až to někdy ruší. Lady Gaga ke konci celkem otravná. Adam Driver pro jistotu asi ani nedostal brief. Hudební pecky podivně nastříhané úplně do všech scén. A závěrečný akt by si zasloužil více prostoru. Ale i tak Ridley celou dobu baví. Paradoxně to celé působí spíš jako projekt Ryana Murphyho, než Ridley Scotta. Takže kdo miluje American Crime Story, Pose nebo Feud si tady přijde určitě na své. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skutočne nie som odborník na módu. Som v tejto téme natoľko mimo, že som síce možno kedysi túto informáciu zachytil, ale následne som ju úplne vymazal z hlavy, takže som vôbec netušil, ako celý „incident“ dopadol (a pre koho). O to mohutnejšie som si Scottov film užil, pretože scenár pre mňa predstavoval nezmapované, nepredvídateľné územie, na ktorom sa môže stať všeličo. A veruže sa aj počas monštruózne stopáže (ktorá mi však vonkoncom neprekážala) stane. 84-ročný pán režisér si to užíva, herci si to užívajú, kameraman si to užíva, soundtrack je skvelý, dobová atmosféra parádna. Takýmto filmom 3* nedávam. ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Lady Gaga označila spolupráci s Ridley Scottem za nejlepší za svojí kariéru. Doslova prohlásila: „Byla to nejlepší zkušenost s režisérem, jakou jsem kdy měla, on (Scott) totiž miluje umělce, ale někteří režiséři ne. Někteří milují sami sebe.“
    (NiWi)
  • Ridley Scott odmietol obvinenia skutočnej rodiny Gucci zo ziskuchtivosti: "Musíte si uvedomiť, že jedného Gucciho niekto zavraždil a iný išiel do väzenia za daňový únik, takže mne nemôžete hovoriť o naháňaní zisku. Akonáhle ste toto urobili, stávate sa súčasťou verejného priestoru." (Arsenal83)
  • Podľa generálneho riaditeľa Gucci, Marca Bizzarriho, módny dom spolupracoval s produkciou a umožnil im úplný prístup k ich archívom pre šatník a rekvizity. (Arsenal83)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama