Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

dANo 

všechny recenze uživatele

Bravúrne natočený smutný príbeh jednej zvláštnej lásky. Jednoduchosť príbehu spolu s vynikajúcimi hereckými výkonmi viacerých postáv (špeciálne Troy Garity a Lee Pace) dávajú dokopy jeden skvelý film vychádzajúci s drsnej skutočnej udalosti. Caplernia je aj v skutočnosti vcelku zaujímavý transexuál a v podaní Lee Pace-a bola veľmi presvedčivá. Dávno som nevidel taký podarený film s podobnou problematikou a takými dobrými hereckými výkonmi. Úžasná bola aj pesnička The Consequences of Falling od K.D. Lang. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný, laskavý a zároveň krutý film. Navzdory faktu, že se z větší části odehrává mezi vojáky se soustředí přdevším na intimní vzatah Barryho a krásné Calpernie, který je vykreslen velmi reálně, mezi postavami funguje úžasná chemie... A konec filmu je nesklutečně nasírací... Hlavou mi vrtá jedna věc - Lee Pace, který hrál Calpernii... je to kurnik chlap, nebo ženská.. ?? ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události: to mě vždycky zaujme. Tohle je tragický příběh, jak se divák dozví hned v první minutě, a k smutnému konci vše neodvratně směřuje. Přesto pak ale člověka zamrazí. Výkon Leeho Pace je úžasný, fakt jsem nevěděl, na koho se to koukám, to jsem zjistil až na YouTube po konci filmu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film ma hneď na začiatku vystrašil. A veľmi! Bál som sa, že čo to idem pozerať za koninu (prepáč). Predsudky ktoré vždy boli, sú a budú hrajú v tomto filme prvú ligu. Jeden sa vedel s predsudkom vysporiadať a druhý nie. Aj tak si myslím, že toho spolubývajúceho najviac sralo, že je homosexuál a nevie stým bojovať. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh o tom, kam až daleko může dosáhnout nenávist k menšinám. Je smutné, že musel zemřít člověk, aby v americké armádě došlo k revizi politiky "Don't Ask, Don't Tell". Tohle byl můj první film režiséra Franka Piersona a rozhodně si nenechám ujít žádný další. Herecké výkony jsou vynikající, Troy Garity, Lee Pace i Shawn Hatosy hrají srdcem. Troy Garity je opravdu mladý a talentovaný herec, jsem zvědavý kam až to dotáhne. Chvála všem tvůrcům, že tento příběh převedli tak skvělě na filmové plátno. Nenacházím ani jednu slabou stránku filmu, o hudbě Jana Kaczmarka ani nemluvě. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama