Reklama

Reklama

Samsara

  • Česko Sansára (více)
Trailer
Itálie / Francie / Indie / Německo, 2001, 138 min

Obsahy(1)

Mladý budhistický mnich Tashi se po letech strávených v klášteře a meditacích rozhodne oženit s mladou dívkou Pemou a žít s ní na vesnici. Život mimo klášter je ale mnohem složitější než si myslel. Poznává sexuální vášeň, žárlivost, nevěru, zradu, mstu a bídu. Sám musí hledat odpověď na věčnou otázku, zda je důležitější zasvětit svůj život duchovnu (meditacím), nebo žít obyčejným životem plným emocí a citů, ve kterém je těžké najít hranici mezi dobrem a zlem. Natáčení tohoto filmu trvalo 7 let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý, ma svoje muchy. Každý je na tomto svete z nejakého dôvodu, a každý sa ma niečo naučit. Robenie chýb je rovnako dôležité na naš vývoj ako dobe mierená rada. Niekedy až keď na vlastnej koži pocítime následky svojich činov, sme schopný sa stoho náležite poučiť. A o tom je tento film. O láske, žiarlivosti, zrade, pomste a biede. Proste o nás ludoch. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh odohrávajúci sa v severnej Indii sa môže stať fakt iba mníchovi. Rozhodnúť sa medzi - životom duchovna, plný meditácií, odriekania a askétizmu a na druhej strane život svetský, plný vášní, emócií, útrap - je určite ťažké. Vtiahnutie diváka do deja je však plytké. Nestačí na konci premlieť niečo o osude, ktorý ako kvapka putuje do mora duší. Namiesto toho tu máme dlhé zábery na bežné činnosti dňa a tiež miestne zvyky, ktoré však v takom množstve nepatria do hraného filmu, ale do dokumentu, cestopisného dokumentu. Pritom spracovanie nie je zlé, teda až na tie dlhé nič nevypovedajúce pasáže, ktoré dokopy vytvárajú pridlhú stopáž. ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Krásné scenérie, krásné barvy, ta čistota a pohádkovost z toho doslova číší. Již jen za to velké plus. Příběh má takové tempo, jaké má krajina a život v tamější oblasti. Vše ladí a je třeba na to jen mít trpělivost a náladu a pak se jen unášet a na chvíli se vžít do horského prostředí. Nádhera. 8,5/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Tento film se těžko hodnotí nezaujatě. Myslím, že každý si z něho odnese úplně jiné dojmy a na každého zapůsobí zcela jinak. Mně osobně je jeho téma velmi blízké a vůbec mi nepřipadá, že by v něm byla nějaká hluchá místa. Navíc je zasazen do opravdu nádherné krajiny, stačí se jen kochat. Jednoznačně plný počet hvězdiček.. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dosti nudné, protahované a jednoduché pojednání o cestě z kláštera do klína a vice versa. O filosofi, životě mnicha, buddhismu jako takovém etc. tam mnoho nepadne, zato sexuálních scén je na můj vkus přehršel. Pokulhává i obsazení hlavních rolí - je hodně poznat, že herci nejsou zrovna typičtí obyvatelé místa, ve kterém by se měl příběh odehrávat. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama