Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

francis 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Jeden z problémů asi je, že jsem viděl jedničku a tak už mě postupy, na kterých dvojka staví napětí, nepřekvapovaly. Nebo to možná bylo něčím jiným, ale nebyl jsem zdaleka tak napnutej jako u prvního dílu. Většina smrtí byla až moc samozřejmá a předvídatelná. A konec není zdaleka takový drama, chybí tam ta gradace napětí, která byla v jedničce zásadní. Všechno jak na běžícím pásu - jakmile se objeví důvod, aby někdo umřel, už ho vezou. Škoda, protože novej nápad, nový prostředí a dobří herci, to všechno slibovalo, že by se tohle pokračování mohlo prvnímu dílu vyrovnat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhému dílu se zuby nehty docela podařilo navázat na výbornou jedničku. Zatímco v minulém díle se účet zastavil na 5 obětech, tentokráte se Damienovo řádění zastavilo na čísle 12. Samozřejmě nejde přehlédnout účast Lance Henriksena. Některé úmrti mají poměrně solidní atmosféru, například výtahová scéna. Divákovi je hned jasné odkud hlavně čerpali inspiraci autoři hororové série Nezvratný osud. 50% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Damien, je po smrti svého otce adoptován, a žije u svého strýce a tety, kteří jej vychovávají společně se svým synem Markem. Richard Thorn (William Holden) sice dostává zprávy, že není vše s jeho synovcem v pořádku, ale nevěnuje tomu pozornosti, a to ani když se v blízkém okolí začínají objevovat záhadná úmrtí. Pak ale uvěří... Oproti původnímu filmu jde o kvalitativní sešup dolů - no, i když je to možná způsobené, jistou opotřebovaností tohoto žánru. Vidět to v roce 1978, tak se asi pekelně bojím (však mi nebyl ještě ani rok :) ). Ale jak říkám, dneska už podobných filmů vznikají desítky, a i přes veškerou snahu mne druhý díl Omen nedokázal nikterak víc zaujmout, kromě několika málo scén... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Stanley Mann a Mike Hodges. Kamera : Bill Butler a Gilbert Taylor. Hudba : Jerry Goldsmith. Damien získal dvě ceny Motion Picture Sound Editors (střih zvuku - dialogy, střih zvuku - zvukové efekty). Jonathan Scott-Taylor jako Damien Thorn je přesvědčivá osobnost a druhé pokračování je velice povedené. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama