Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhlazený detektiv dostává poněkud neučesaného neposedného uštěkaného pana Roberta Arandela za svého konsultanta v detektivním pátrání. Ten mu svými psími kusy poodhaluje roušku vražd v Malém zeleném domě. Dokud však sám Bob není označen za vraha hlasem zemřelé oběti. Poirot musí vrátit Bobovi jeho čest! Nezviklá(?) jej ani volání ze záhrobí: „Mesieur, volá paní Arandelová.“ „ Ale ta je mrtvá!“ „To si musíte vyřídit s ní!“… Němý svědek nakonec promluví a za asistence malých šedých buněk spolu s duší zelenou vylétnuvší z oběti nebohé vraha usvědčí…*** „Tak vy máte pejska pro radost?“ „Ducha pro radost! Zemřel před třemi roky“, usmějí se blaženě staré dámy. *** Pozor na záhrobní návštěvy u šálku čaje! Haf! ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poiroti se Suchetem se dají zřetelně oddělit na starý do roku 2000 a nový od roku 2000, který mají úplně odlišnou atmosféru. Tenhle spadá do kategorie starý, což znamená víc vtipu + Hastings, Japp a Lemonnová. Příběh na Agathu klasickej, kvalita průměrná (rozuměj cyklus HP se Suchetem má průměr kolem 80%). Nejlepší jsou ovšem ty dvě trhlé baby senzibilky, co fanscinovaně sledují, jak oběť umírá a její duše uniká "do éteru". ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější Poirot, hlavně kvůli monsieur Bobovi. Můj první filmový Poirot byl Peter Ustinov, který byl dokonalý. David Suchet je sice jiný, ale dnes už si bez jeho elegance, vejčité hlavy a rychlé drobné chůze nedokážu Poirota představit. Malá poznámka k dabingu/překladu: je podivuhodné, že Poirot (pochopitelně díky svým šedým buňkám) je schopný v angličtině (češtině) vyjádřit i velmi komplikované úvahy, ale výrazy jako "ano, pane", "děkuji, slečno" nebo "dobrý den, můj příteli" mu nejdou a nejdou. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jeden výborný díl a 5. hvězdička za foxterora monsieura Boba. :-) Udivuje mě, že jsem tento díl opravdu viděla dnes poprvé, protože Hercula miluju, ale je to tak. Ten pejsan byl neskutečně roztomilý a jako dvojka s Herculem Poirotem byli prostě nej. K tomu ještě bláznivé duchařské sestry, pro mě nečekané rozuzlení a absolutně perfektní závěr se špringršpanělem Albertem dává dohromady skvělý díl. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K hodnocení tohoto dílu nemalou měrou pomohl Bob, který má oproti předloze větší úlohu a jeho konečný domov se mi líbil víc než v knize. Na druhou stranu nechápu, proč když scénář šíbuje s počtem postav (postrádala jsem slečnu Peebodyovou),  jejich charaktery a vztahy, nepracoval s úvodní nehodou Charlesova člunu, kterou předloha postrádá,  v neprospěch pachatele. Podle mě by to krásně zapadalo do logiky vrahova myšlení. Leč divák míní, scénárista mění. Stoprocentně souhlasím s uživatelkou s příznačným nickem Agatha. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)
  • Při rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)

Reklama

Reklama