Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 7 (2000) (série)


Vražda Rogera Ackroyda (S07E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Murder of Roger Ackroyd (více)

Obsahy(1)

Víc jak třicet let strávil Poirot honbou za zločinci všeho druhu. Kolik vražd za svůj život viděl, s kolika nepravostmi se utkal, to by asi těžko někdo spočítal. Jenomže to vše je teď minulost. Teď žije už rok v malém, vlídném městečku King´s Abbott, kam utekl před podlostí a ruchem města, má svou zahradu, květiny, svůj klid, je mu dobře. Nebo že by ne? Možná mu ten jeho minulý rušný život přece jen maličko schází, i když by to pochopitelně nepřiznal ani sám sobě. Brzy se má ovšem přesvědčit, že i zdánlivě tak poklidná hladina venkovského života pod sebou skrývá netušené, tajné proudy, že i tady bují vášně, lásky a nenávisti, které mohou vyústit ve zločin největší – ve vraždu. Poirot by se mohl zase chvíli cítit jako ryba ve vodě. A možná by se tak i cítil, kdyby jej netrápilo vědomí, že tentokrát neudělal vše, co mohl. Že prostě a obyčejně lidsky selhal. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S07E01. Tato serie je dalobyserict prelomova. Minimalne v DVD rade, ktera u nas vychazela od Amercomu. Nevim, jak v TV, ale zde se poprve meni dabing a to primo razantne (az to trha usi). Kostka je tak strasne jiny nez puvodni Meduna, ze z toho az beha mraz po zadech. Bohuzel. O dabingu Jappa ani nemluve. Samozrejme, ze kdo kouka s titulky, zadne potize nepociti, ale clovek byl zvykly, ze dabing Poirota byl velmi povedeny, a to se v tomhle dile bohuzel meni. Pozitivni zmenou je, ze je poprve Poirot sirokouhly, coz dnesnim obrazovkam vizuelne sedi mnohem lip. Take film jako takovy je trosku jiny, jelikoz od 6. rady ho deli dlouhe 4 roky. Tezko rict, proc byla takova pauza, ale je pochopitelne, ze hrat tolik let stejnou postavu zkratka prestavku vyzaduje. Autori to reflektuji zcela jinym vypravenim, kdy Poirot vlastne cte denik vraha a zpetne tak vypravi pribeh. Uz je v te dobe v duchodu na venkove, kde ho mel cekat blazeny klid, ovsem tak jako doktor pritahuje pacienty, i detektiva na odpocinku si nakonec vrazda najde. A dokonce nejen jedna. Je to jeden z tech vice psychologickych dilu, kde je hodne zakerny a pretvarujici se pachatel. Docela me prekvapilo, ze se tu objevuje pomerne moderni pristroj - diktafon, tedy ne jak ho zname dnes, ale spise neco jako Edisonuv fonograf, ale kazdopadne zajimava pomucka v teto dobove detektivce. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustit si to a být tak naivní, že u toho uvařím? Pár minut mi trvalo, než jsem si uvědomila, že ten bělovlasý pán jsou vlastně pánové dva! ale jsou si fakt podobní, což? Hercule se nám v důchodu dává na zahradničení a mění se nám dabing. I když i v této verzi jsem si zvykla. Díl je standardně velmi dobrý. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších případů Hercula Poirota.Hercule zde vzpomíná na vyšetřování vraždy bohatého Rogera Ackroyda.Radím vám dobře, raději u televize po vrahovi nepátrejte.Všechny podezřelé co jsem typoval vrah zabil! Obvzláště svou dokonalou atmosférou mě tento díl vždy navnadí na další případy.Zajímavostí je že Agatha Christie, plánovala knižní předlohu jako poslední případ tohoto detektiva(proto také Hercule vzpomíná na odpočinku) ale po obrovském úspěchu si to rozmyslela a Poirota psala dalších více jak 30 let. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot odchází do penze na vesnici, ovšem ani tam nemá klid. V jeho blízkém okolí se stala vražda a Poirot se do toho zapletl, neboť byl přítelem oběti. Opět klasický detektivní snímek, ale přeci jen trošku živější, dokonce na závěr se dočkáme i trochu akční scény a pěkného kaskadérského pádu. Trochu oživení tato série s Davidem Suchetem už potřebovala. Tento díl není znovu předabován, a tak Poirota mluví Petr Kostka místo tradičního Jaromíra Meduny a inspektora Jappa Stanislav Fišer. Starý dabing je poté, co všechny předešlé díly byly předabovány, opravdový nezvyk a postoj ČT k tomuto filmu opravdu nechápu. Pan Meduna k Poirotovi sedí báječně a s panem Kostkou bohužel Poirot ztrácí svou osobitost. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je štěstí, že Prima zachovala dabing Petra Kostky aspoň ve čtyřech filmech a Ayckroyd patří mezi ně. Může vás napadnout, že kniha je nezfilmovatelná, ale tady to filmaři zvládli velmi chytře. Moc se mi tu líbí Japp ("Špagety nemám rád"), ale nejlepší ze všech je Oliver Ford Davies, televizní herec, kterého mám čím dál tím raději. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama