Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl členem elitní vojenské jednotky tajné tak, že o její existenci panují oprávněné pochyby i na vrchním velení. To mi však nemohlo zabránit v pobaveném pohledu na americké ochránce světového míru nekompromisně zachraňující svět před použitím svých vlastních zbraní. Přestože se přitom kuly pikle, občas se i zabojovalo, tak se ke mně dokázalo ještě zákopem připlížit poučení o tom, že střílet pancéřovkou na potápěče nedává příliš velký smysl a vnuklo mi to i myšlenku na to, že si s kamarády někdy půjdeme pinknout pólo na golfových vozících. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Pro mě je docela pikantní, že tu Charlie Sheen ve vší vážnosti ztvárňuje přesně ten typ amerického hrdiny (nedisciplinovaný ale se srdcem na pravém místě, zkrátka sympaťák) z jakého o rok později ve Žhavých výstřelech udělal prvotřídního mamlase. Jinak je to další rutinně natočená náborovka US Army s jasně danými morálními kompetencemi. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes velmi opomíjený akční snímek o jedné speciální zásahové jednotce Navy Seals. Ve své době byl na VHS velmi vyhledáván a myslím, že by neuškodil ani dnes. Co se týče tématu příběhu, tak od doby natočení se toho zase až tak moc nezměnilo. Snímek se nezaměřuje jen ne akce, ale i na soukromý život členů jednotky. Na jejich strasti i slasti a to i ve vztazích mezi sebou. Dává nám to hlavně najevo, že byť to jsou vlastně cvičení zabijáci, mají stále svoji duši a lidskost. Na výpravě a pyrotechnice se nešetřilo, takže boje vypadají vcelku reálně. V ději jsou samozřejmě trhliny a i pro lajka jisté nepochopitelné situace, ale bez toho by to nebylo prostě ono. Akční klasika, která si ve videotéce zaslouží své místo. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách jsem bral Navy Seals jako takový normální akčňák, kde je ale té akce až moc málo. Nyní viděno po dlouhých letech a musím své původní mínění poupravit ještě směrem dolu. Film je neskutečně klišovitý, a to i na Béčko. Děj je o ničem, bojové scény vesměs trapné, celé to nemá žádný spád. Navíc se nabízí otázka, jak přes všechny ty psychotesty mohou projít do nejlepší speciální US jednotky tak nevyrovnané osobnosti, jako se nám snaží film naznačit. Jediné, co stojí za shlédnutí je závěrečná akcička v Bejrůtu, která celkem jede. Bída s nouzí... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Navy Seals sú neznámy film, ale so známymi hercami (Michael Biehn, Charlie Sheen, Bill Paxton). Akcie sú fajn, ako z 90 rokov, čiže klasika, ale dobre sa na to pozerá. Aj keď Námorná pechota je béčkový film s béčkovym príbehom, len ťažko sa stane s toho hit, ale herecké obsadenie a predovšetkým dobrá reálne spravená akcia dokáže zaujať (cheaty sú vypnuté, takže nekonečno náboj tu neexistuje a nesmrteľnosť tiež). Príbeh je jednoduchý, ale to mi nevadí, pretože to k akčnému filmu patrí. Michael Biehn (znova ako veliteľ) rovnako ako v Terminatorovi, či vo Votrelcoch si zahral po boku Paxtona a opäť dokazujú, že im táto rola sekne rovnako ako uniforma Navy Seals. No tento krát je tu Paxton iba ako vedľajšia postava ostreľovača a jeho rolu "Hudsona" prevezme Hawkins alias hlaškujúci Charlie Sheen. Príjemná nenáročná zábava, s mojím obľúbencom Michaelom Biehnom, ktorá nenudí a predovšetkým poteší fanúšika akčného filmu. 90% - 5* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:00:00, při přípravě na vyskočení z letadla, je vidět, že Dale (Charlie Sheen) má nasazenou masku špatně, a to tak, že mu vysí jen na špičce nosu a je tam jasně patrná mezera mezi maskou a obličejem. V případě takovéhle netěsnosti by maska nefungovala jak by měla a Dale by nejspíš omdlel z nedostatku vzduchu. (Ace.A.T.L.)
  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Dane (Bill Paxton) používá velkorážní zbraň Barrett M82 kalibr 50. Ostatní členové jednotky používají samopal Heckler & Koch MP5. (Sealteam6)

Reklama

Reklama