Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný satanský horror! Začátek v minulosti, kdy měla inkvizice dostatek sil, aby se vypořádala s každým odpadlíkem či protivníkem, dává tušit, že ďábel nespí. Příběh šikanovaného sirotka na vojenské akademii (kde jinde hledat nejdůmyslnější šikanu) se začne měnit s nálezem deníku prokletého Otce Estebana. Když ti nepomůže Bůh, obrať se na toho Druhého! Výborná hudba (R.Kellaway) i oku lahodící kamera jen podtrhují celkové vyznění. Určitě se vybaví mnohé klasické filmy (Carrie, Omen, Chramst...), jako celek však působí film originálně. Prasata jako likvidátoři obětí fungovali do té doby snad jen v mafiánských filmech a dramatech z Itálie. C.Howard se skvěle zhostil ponižovaného vojína, v závěru filmu mu šílenství doslova kouká z očí. Osobní drama o utrpení se postupně mění v plánovanou pomstu, jež je připravována v ponurém podzemí kaple. Krvavý masakr představuje velkolepý ohňostroj gore efektů, kdy vzduchem létají hlavy, ruce, gejzíry krve a dojde i na vnitřnosti. Není divu, že cenzuře se tenhle film pranic nelíbil... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bubba Bully Team vs. kadet „Cooperdick“ a jeho satanistický software Esteban. Prostředím vojenské akademie to připomene pokračování The Omen, ale už od předělu mezi prvními dvěma scénami (useknutá hlava očividné figuríny - výkop školního mače socceru) tomu nelze upřít osobitost. Pod finále s útočnými vepři už sice praskal tenký led jezera parodie, ale Weston to i díky temným chorálům a divácké shovívavosti nakonec ustál. Produkční zajímavostí je, že se pro účely natáčení částečně zrekonstruoval zchátralý kostel v South Central Los Angeles a kněz, který v něm dříve pracoval, před tím zázrakem poklekl a modlil se k Bohu. To ještě netušil, že jej štáb za pár dnů spálí do základů. Nedivím se, že to byl oblíbený film Antona Szandora LaVeye.. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

První hlavní role herce a uchyláka Howarda dopadla na výbornou. Howard je typ herce kterýho když vidím tak jsem rád, má správně nechutnej výraz a už od pohledu vypadá na nechutnýho hajzla(což udajně není, prý je to veselý a hodný chlap), a já ho mám celkem rád. Ale i tak jsem se bál že neutáhne celej film sám. Ale opravdu jsem se zmýlil. On to utáhl a hrál výborně. Jen teda to není moc horor jako spíše film o šikaně která se na konci dost obrátí. Konec je jedna velká gore scéna a výborná. A ta šikana a způsoby šikany byly výborné. Nic přehnanýho a zároven jste fandily Howardovi at je všechny nakope. Příjemnej méně známej film. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Don´t Skype with Satan! Vymaštěná guma-čekatel si v reakci na šikanu vytáhne z Applu dvojky smlouvu s Peklem. Infernální chyba. Bavím se jako čert...Víte jak by vypadala slavná sprchovací scéna z Psycha, kdyby místo chudáka Normana vlezlo do vany prase? Já si to taky neuměl představit. Je to chro, chro, choré. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)
  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama