Reklama

Reklama

Problémový dvanáctiletý Jonathan se dostane do církevní internátní školy, jejíž chór má mnohaletou tradici. Brzy se spřátelí s partou spolužáků a zamiluje se do zlodějky Mony, která patří k nepřátelské partě. Když po jedné z bitev dostanou školáci za trest nastudovat vlastní představení, rozhodnou se pro náhodně nalezený rukopis hry Létající třída. Aniž tuší, kdo je autorem a jaký má význam pro jejich učitele Justuse, chtějí ji opatřit novou hudbou a rapovými texty. To však vyvolá řetěz bouřlivých událostí, které je nečekaně naučí, jakou cenu má přátelství a odvaha, a umožní jim dokonce udělat dobrý skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Hillock 

všechny recenze uživatele

Koukám, že původně jsem film ohodnotil třemi hvězdičkami. To jsem byl zhulený, ne? V tomto případě sešup. Ani si nepamatuji, že jsem ho už někdy viděl. Opět se potvrdilo, že Němci nemají talent na filmování. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný rodinný film z prostredia konzervatória, ktorý sa zaoberá myšlienkou priateľstva a súdržnosti v najtažších chvíľach. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Jelikož se blíží konec roku, podíval jsem se znovu na tento film. A musím se přiznat, že s každým novým shlédnutím se mi líbí víc a víc. I proto jsem dnes změnil hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět! Uchvacuje mne na něm nejen prostředí internátu Tomášského chlapeckého sboru, ale hlavně přátelství ústřední pětice chlapců a jejich sympatického učitele. Je to velmi dobrý příběh a určitě se na něj znovu rád podívám ještě mnohokrát. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

mirek60 

všechny recenze uživatele

Unístění do prostředí tomášského sboru není moc šťastné. Problémový žák by se tam nedostal - je to elitní škola a žáci jsou dost přísně vybíráni. Kdo to nezná, asi mu to vadit nebude. Je to takový dost nešťastný pokus o aktualizaci klasické dětské knihy. Starši verze jsou lepší. Ale dívat se na to dá, zejména pokud neznáte knihu nebo Thomanerchor. ()

Reklama

Reklama