Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Seriózně provedený hororový thriller. Moderní doba si žádá rychlejší děj a větší počet digitálních efektů čehož se del Toro drží jako pes uzeného. Film má spád a slušnou atmosféru jež je krásně doplňována depresivním prostředím metra. To samo o sobě ani v reálu není zrova nikaj veselé. Nemůžu si pomoct, ale pár záběrů jako by z oka vypadlo Vetřelci 3, ale to je asi jen můj dojem. Hudba je velmi dobrá a v jeden moment je stejná jako v později realizovaném Halloween H2O (ve scéně kdy zachraňují manželku hlavního hrdiny před blížícím se mutantem). Velice se mi líbila grafika úvodních titulků, která jest svižná a správně tajemná. samotné ztvárnění zmutovaných brouků je dost povedené a imitace lidské tváře v klepetech hmazáků je fakt dost dobrý nápad. K naprosté dokonalosti chybí lepší scénář, který by lépe pracoval s napětím a lepší závěrečný souboj jenž odbijí pár minutama a nedáním přednosti rozjeté soupravě metra. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý hororovo-sci-fi thriller u ktorého sa ani len nebudete nudiť. Dej to má dobrý v kanáli sa rozmnožili šváby ktorý roznášaju smrtelnú infekciu. Potom o 3 roky tieto šváby narastú o niekolko centimetrov, a sú dosť velký a hnusný. Ale ludia začnu chodiť do tochto kanálu a hrozí im nebezpečenstvo. Atmosféru to má výbornu a čo vytknut len jedine to, že obrátky to začína mať až v druhej polke. Škoda že Del Toro z toho ešte niečo nevyťažil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že je možné, aby kříženec termita a kudlanky zmutoval během tří let v newyorských kanálech v polointeligentní dvoumetrové hovado se vzpřímenou chůzí a antropomorfní maskou přes svůj hmyzácký xicht? Nebudu vás napínat - samozřejmě že ano! Důkazem je tenhle příjemný devadesátkový biják, který mám ve velké oblibě, a to nejen kvůli smutně něžným a bezedně hlubokým očím Miry Sorvino. Po obdobných filmech jsem totiž vždycky ve videopůjčovnách šel jako slepice po flusu, mám tyhle pseudohorrorové pseudoscifárny moc a moc rád... A i když je to film velmi málo epický a výpravný (na rozdíl třeba od velkolepějšího Species), jeho relaxační účinky a zábavnost jsou (aspoň pro mě) nadprůměrné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Těžce béčková zápletka, ale hodně kvalitní zpracování. Temná devadesátková atmosféra, kde je New York vyobrazen jako pořádná špinavá žumpa, skvělá kamera a triky a i když se to na některých místech trochu táhne, napínat to umí slušně - nejen strachem z neznáma, ale i skutečně nechutně slizkými odpornými monstry. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zmutovaný zvířata (zde hmyz), to opravdu není nic pro mě. Tady se alespoň povedly po maskérské stránce, když se snaží napodobit lidi, jsou fakt perfektní a docela děsiví, když odhalí svou pravou tvář, už to tak horký není. Scénáristicky a dějově nic moc, na filmu jde ale dost viděl, že del Toro dělal co mohl a snažil se. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Scénu, ve které Mira Sorving a Jeremy Northam kráčí chodbou s postelemi plnými nemocných dětí, natáčel jeden z producentů filmu, Ole Bornedal. (HellFire)

Reklama

Reklama