Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manažer zpěváka Michala Penka Don Giovanni (Karel Roden) odjíždí se svým svěřencem natočit nový videoklip na Kanárské ostrovy, kde se oba zapletou do mezinárodního komplotu několika mafiánských band usilujících o vzácný recept na Becherovku. (J.Connor)

Recenze (96)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Žádáme teroristy, aby se dostavili k odbavení na let Fidel Airlines... 1) Bláznivé střely a podobné parodie jsem nikdy v lásce neměl. Není tedy divu, že ani český klon této zábavy se mi do srdce zlatým písmem nezapsal. 2) Dějová zahuštěnost není na škodu - pořád se něco děje a přes dějovou krkolomnost se v tom za chvilku dá docela dobře vyznat. 3) Vtipy a gagy povětšinou nejsou ani nechutně trapné, ani podařeně působivé. Jsou nijaké, jako i celý film. 4) Prosíme rodinu Jakešů, aby si vyzvedli svého dědečka. Opakuji, prosíme rodinu Jakešů... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Vskutku po všech stránkách originální snímek, který jde ve stopách nejrůznějších Bláznivých střel a Žhavých výstřelů (i když pravdou je, že přímo tyto parodie paroduje). Snad by se i nabízelo srovnání s parodiemi Oldřicha Lipského, ovšem zde hraje prim devadesátková ujetost a vrhání se do všeho po hlavě (třeba i do točení filmu takřka bez scénáře). Na rozdíl od nejrůznějších Fialek a Hotýlků v srdci Evropy je však patrné, že s tímto filmem si někdo práci dát chtěl a navzdory přiznané dávce amatérismu a improvizace ve filmu nevidím odfláknutost, která je jinak pro značnou část české filmové tvorby po roce 1990 typická. Gagy vystupují z děje nečekaně, některé jsou výstřelem naprázdno, jiné zastihnou člověka nepřipraveného. Ale musím říci, že jsem se pobavil opravdu dobře a zdejší hodnocení mi přijde dost nespravedlivé. ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Parodie nadupaná česko-slovenskými hvězdami časů minulých i budoucích, která není tak hloupá, jak jsem zpočátku myslel. Sice je to ptákovina, ale místy bizarní a člověk se u sledování skoro 2 hodin vůbec nenudí a co je pro český film důležitý - při sledování se vůbec necítí trapně, což je u polistopadových filmů vzácné. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Opravdovy unikat nesvazany dramaturgickymi pozadavky ci logickymi zakonistmi. Becherovka. Fascinujici dokument sve doby, ktery s pribyvajicimi lety bude jen dal dozravat. Becherovka. Sel bych s hodnocenim i vys, ale chtelo to precijen trochu vic Michala Penka. To zdejsi nepochopeni ale zamrzi. Becherovka. ()

MrKrahujec odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je samozřejmě možné (ba přímo nutné) bez dalšího odepsat, ale já jsem přesto byl jedním z těch (velmi) málo, kteří vydrželi v kině až do úplného konce, protože jsem pořád chtěl přijít na to, proč je ten film tak nesnesitelně špatný. Vždyť v něm hraje téměř celá tehdejší herecká elita a scenáristicky je vlastně celý sestaven z nepřerušeného toku gagů a fórů - ale ani jeden z nich nefunguje. Je to zajímavé i proto, že některé by nemusely být apriori úplně špatné, ale ta záplava těch debilních je dokonale neutralizuje a samozřejmě ten v podstatě stoprocentně reklamní způsob podání tomu také nedodává. Vlastně by šlo říci, že toto není celovečerní komedie, jak jsme na ně zvyklí, ale docela obyčejná televizní reklama, natažená na 118 minut. No a od televizní reklamy by opravdu jen blázen očekával kvalitní zábavu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • První oficiálně udělená cena za nejhorší film roku - Plyšový lev. (cariada)
  • Když na začátku Don Omar (Miroslav Táborský) říká seznam jmen otci, říká jména jdoucí v (českém) kalendáři od Čestmíra po Marcelu. Občas vynechává, například obden. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno