Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manažer zpěváka Michala Penka Don Giovanni (Karel Roden) odjíždí se svým svěřencem natočit nový videoklip na Kanárské ostrovy, kde se oba zapletou do mezinárodního komplotu několika mafiánských band usilujících o vzácný recept na Becherovku. (J.Connor)

Recenze (96)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Další film, který bych bez pochyby zařadil do kategorie "tak špatné, až jsou dobré". Tento film je jeden velký nesmysl, děj je absolutně šílený. Je jasné, že je to parodie špionážních filmů a kdyby to bylo jen to, tak to možná mohl být mnohem lepší film. Je v něm ale tolik zvláštností, že by to jednoho dohnalo k zešílení. Slova nedokážou popsat, čeho všeho se tento film dopustil, musíte ho zkrátka vidět sami. Dvě chvály, které filmu můžu dát, je že mě někdy dokonce i neironicky pobavil, a herecký výkon Karla Rodena mi přišel velmi dobrý, bylo vidět, že si tuto roli užil. Film mi ale přišel zábavný jen tak ze dvou třetin, poslední půlhodina se hrozně vleče. Krátce řečeno, jestli tento film chcete vidět, tak doporučuji ho sledovat jedině s kamarády a hlavně pod vlivem alkoholu, symbolicky třeba té Becherovky. 2/10 ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Parodie nadupaná česko-slovenskými hvězdami časů minulých i budoucích, která není tak hloupá, jak jsem zpočátku myslel. Sice je to ptákovina, ale místy bizarní a člověk se u sledování skoro 2 hodin vůbec nenudí a co je pro český film důležitý - při sledování se vůbec necítí trapně, což je u polistopadových filmů vzácné. ()

Reklama

kelley 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že si Kanárská spojka zaslouží "odpad". Není to bůhvíjak vynikající film, ale hodně ujetá, místy až bizarní crazy komedie a nic jiného se ani divákovi nesnaží sdělit. A vzhledem k tomu že jsem se i párkrát od srdce zasmál (konkurs modelek, Penk vs. Kodym na letišti...) a bylo to skutečně v místech zamýšlených vtipů, tak si aspoň těch 40% zaslouží. Pravda, hlavně v druhé půlce už scénář docela ztrácí dech. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Tak děj je praštěný, ale je tam i dost dobrých scének vystřižených jak z České sody. Hlavně slovenská mafie bodovala. Mně to pobavilo. Prostě parodie nad parodii ;-) V podstatě se mi líbily herecké výkony - Karel Roden je skvělý, ale ostatní za ním nezaostávají - prostě se u toho vyřádili, a já jim to žrala :-) Chtěla bych vidět někoho, kdo by dnes do filmu dostal např. Jana Saudka :-) 3 a 3/4 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Parodie na parodii. Protože ze všech slavných filmů, na které se tady odkazuje, vypadá, že Spojka cílí nejvíce na Limonádového Joa. Občas se zde povede opravdu vtipně absurdní fórek nebo situace, ovšem většinou je to podáno nezajímavě a nudně. A o trapné scénky tu rozhodně nouze není. Hraje tady skoro celá naše tehdejší herecká špička, někteří z nich ve svých nejlepších letech, už kvůli nim bych film nemohla hodit do odpadu. Někteří komentátoři naznačují že tato komedie byla nepochopena a nedoceněna dobou vzniku, já bohužel ty kvality nevidím ani skoro po třiceti letech od jejího natočení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • První oficiálně udělená cena za nejhorší film roku - Plyšový lev. (cariada)
  • Když na začátku Don Omar (Miroslav Táborský) říká seznam jmen otci, říká jména jdoucí v (českém) kalendáři od Čestmíra po Marcelu. Občas vynechává, například obden. (griph)

Reklama

Reklama