Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čím déle se pohybuji po čsfd, tím více začínám pochybovat o objektivitě a nepředpojatosti zdejších uživatelů - obzvlášť, jedná-li se o tvorbu Zdeňka Trošky. Ještě pochopím narážky na trilogie "Kameňák" (tady se k vám přidávám), výjimečně i na "Slunce, seno" (tady se teda nepřidávám). Ale co se vám, proboha, nelíbí na tomhle?!? Nebýt známých tváří, přemýšlela bych, zda se vůbec jedná o český film... Úžasná výprava, skvělá hudba, překrásné kostýmy, vhodně zvolené lokace, dokonce i (všemi zatracovaní) herci odvádějí velmi slušnou práci. Pro ty, kteří nečetli knihu, film navíc poskytuje řadu nečekaných zvratů a napínavých scén, které fungují především díky mistrně rozvinuté atmosféře... Pokud se dá něco nazývat "českým velkofilmem", pak je to právě "Andělská tvář". ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk tady překonává svůj zatím nejdelší záběr z Princezny ze mlejna, kde jsme 4 minuty ve statickém záběru beze střihu sledovali světýlko, jak naráží do různých předmětů.Už kvůli tomu by jste měli tento film zhlédnout.PS: Pomeje, kdy zaplatíš ty milionové dluhy, kvůli kterým tě zažalovalo už několik věřitělů?Jsem myslel, že Kameňáci ti vynesli tolik, že všechno zaplatíš ... Ho Ho Ho! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to nejlepší, co kdy Troška spáchal (když nepočítám Jasněnku a létajícího údržbáře obuvy). Scénář je sice stále relativně dementní, ale alespoň to není vyloženě směšný a s přimhouřenýma očima a panákem vodky v krku bych to možná i sežral. Hlavní zápletka totiž není sama o sobě úplně špatná, jen je to bohužel klasicky, po čecháčkovsku, nevyužité, stejně jako zbylé aspekty filmu. Jediné opravdu velké plus je nadprůměrná vizuální stránka a scéna, ve které Kuklová konečně ukáže kozy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, když se dva „experti“ serou někam, kde nemají co dělat. Troška si udělal jméno na trilogii Slunce seno, od té doby se už moc nepředvedl – Kameňáky nic moc – Babovřesky jsem dosud neviděl a až s panickou hrůzou se jim raději vyhýbám. Tady se společně s Pomejem vrhl na historické drama – dodnes nechápu, jak si na tomto filmu mohl nadělat Jiří takové dluhy (no vlastně NOVA, tak to jo a ještě tahanice po soudech) – děj nic extra, herecký výkony jakbysmet – Jiřík alespoň ukecal svou Míšu, ať odhodí svršky, každopádně zklamání a místy až ochotnické představení některých aktérů mi prostě nedovolí dát ani to průměrné ohodnocení… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • „Nejbližší partner mi cuknul s dvaceti miliony tři dny před natáčením. Předtím už ale bylo vyplaceno na kostýmech, na pronájmech a ubytování deset milionů korun. Měl jsem na výběr. Film spustit, nebo ho stopnout a mít dluh deset milionů,“ uvedl producent filmu Jiří Pomeje. (SONY_)
  • Jaroslav Brabec získal Českého lva za Kameru. (M.B)
  • Rvačka mezi Raoulem (Filip Blažek) a Filipem (Jiří Pomeje) se objevila v televizi v Troškově filmu Kameňák 2 (2004). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno