Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemusíte se bát, drahá Charlotto !! Je to neškodný blázen.." A to jako kdo ?? Zdeněk Troška, který si splnil svůj sen, když mohl konečně vecpat své milované baroko plné velkolepých kostýmů do rámce jiného žánru než pohádkového ?? Nebo Jiří Pomeje, který se znovu bezezbytku ztrapnil svým dalším marným a drah(n)ým pokusem přesvědčit diváka o svém herectví ?? To už by spíš jeden uvěřil Janu Přeučilovi, že si nechal udělat pro tuhle roli fešácké dredy..;) Zlatá, vole, Angelika, chce se jednomu říct, když s utrpením sleduje, jak Troška znovu tupě mrhá řemeslným nadáním svým i většiny ostatních v nováckém veleprojektu se scénářem tak tragickým, až má jeden navíc se všemi těmi Raouly pocit, že sleduje jihoamerickou telenovelu bizarně přesazenou na velké plátno.. Co je to platné, že Filip Blažek znovu hraje jako o život v bohužel tradičně obludně napsané roli ?? Když pronáší všechny ty zvěrské repliky, jeden musí kroutit hlavou jako na kolotoči, a ptát se sám sebe, proč tolik mrhá svým talentem.. A tak baví snad jen výborný Marek Vašut.. Dramaturga ukřižovat a raději zapomenout na příšerný snímek bez kouska nadhledu, jehož ani navýsost skvostná, byť nakonec vlastně smysluzbavená, kamera Českým lvem oceněného Jaroslava Brabce nedokáže učinit snesitelnějším.. Nicméně já se chvílemi i bavil, když jsem si místo těch Pomejí raději představoval Van Damma.. Hádejte proč..;) Co však jednoho musí znechutit ještě víc, když tolik kvalitního řemesla a peněz znovu přišlo v rukou Trošky s Pomejem vniveč, je jednoznačně zpráva, že Troška jednal s Rusy o koprodukci na zamýšleném sequelu, u něhož by navíc v případě trilogistického troškaře rozhodně nezůstalo.. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě špatné. Neskutečné plýtvání hudbou, totální zvuková přeplácanost. Na place se buď ječí, řve nebo bulí a do toho hraje ochrestrální odprovod úderně vystavěné hudební bariéry. Už jenom pro tuhle zprasenou zvukovou stránku jsem to začal nenávidět. Umělé gradování komplexního vyznění každých třicet vteřin nemůže vydržet dvě hodiny. Do toho pan Zdeněk Troška nemá prostě režisérský styl mně blízký. Pokud tedy nějaký má - asi ano - , tak se mi prostě nelíbí. V pohádkách se dá leccos překousnout.. ale v tomto propadáku.. hraje pro jednu hvězdu jen to, že to vizuálně hezky vypadá. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková tragédie, jak se z toho bzry po uvedení filmu udělalo. Film sám o sobě je malovanou freskou bohatě zaplacenou, samozřejmě že vzhledem k jménu režiséra nepřekvapí, že scénář je mlácení prázdné slámy. Ale je se nač dívat a když si člověk uvědomí, jaké nesmysly v čele s Kameňáky pak Troška natočil, mohlo to dopadnout ještě hůř. Já osobně byl spokojen. Hudba: Petr Malásek ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Červenou knihovnu vidím rudě, tahle materie však jeví se mi přímo poněkud nahnědlou. Míša Kuklová bývala milá kočička, Jura Pomeje pak přímo junák pompejský, jako herci však oba byli, jsou a na věky věků zůstanou poněkud unylí, byť ksichtěním a všelijakou tou >významovou< mimikou každý po svém nešetří... Přehrávání holt není herectví. U ostatního ansámblu raděj ani nemluvě. To, co stačí na debilně stádní seriály, pitomé televizní inscenace a pofiderní podbízivou filmovou produkci >ze současnosti< , prokáže se ve snaze o historický >velkofilm< býti značně problematickým. Zkrátka a špatně, kde to není, nenaděláš ničeho, že...°-/ . . . Troška je pak troškou větší než malou důkazem, kam řemeslně zjevně talentovaného tvůrce zavede ztráta tváře, přízemní lidská chamtivost, povrchnost, nesoudnost a snaha o mamon za každou cenu. Smutné. Hodně! . . . Víc to pak už zase nemá cenu řešit, andělu holt zakrněla křídla. Hezky frenšmensky řekl bych to takhle - "Budoár, majmázel Mazel, hrách hajzel na zeď házel". Čertoffská zadní tvář v praxi. Tak hlavně klídek a nohy v teple, že pane hrabě... Asi tak nějak... %-] - - - - - (Poprvé viděno /v ořezaném formátu obrazu/ kdysi pradávno jedním okem sem druhým uchem tam na >jakémsi< televizním (k)anále, hodnocení po obdobně prožitém náhodném repete 20.6.2011 na tv >nevacintama< 5588., komentář zde jako dvěstědvacátýdruhý - 20.6.2011) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Jiří Pomeje požádal autorku prvního knižního dílu Hanu Marii Körnerovou o vytvoření pokračování. Spisovatelka tak učinila, ovšem filmového pokračování se kniha „Andělská tvář 2“ zatím nedočkala. (fiLLthe3DD)
  • „Nejbližší partner mi cuknul s dvaceti miliony tři dny před natáčením. Předtím už ale bylo vyplaceno na kostýmech, na pronájmech a ubytování deset milionů korun. Měl jsem na výběr. Film spustit, nebo ho stopnout a mít dluh deset milionů,“ uvedl producent filmu Jiří Pomeje. (SONY_)
  • Režisér Zdeněk Troška pro časopis Cinema během natáčení psal "deníček". Několik úryvků:
    - 8. září 2001, 3. natáčecí den: Dnes je svátek Narození Panny Marie. A to je u nás v Hošticích pouť. Sejde se celá rodina, vlastně celý rod, pod dobrotami se prohýbají stoly. Jsme tak trochu jako italská famílie, od smíchu nás pak všechny bolí břicho. Tady od rána leje, zima jako v ruském filmu. "A tma jako v prdeli", mračí se kameraman Jarda Brabec. "Od Buchlova vítr věje," pobrukuju si potichu a koukám oknem na nádvoří, kde se kolem kašny rozlilo docela slušné jezero. (...) Vymetli jsme vodu z nádvoří, nachystali kameru, světla, rekvizity. Sotva jsme seřadili herce do průvodu a komparz na určená místa, začalo pršet. Co pršet, hotový liják. A tak to bylo celý den, slejvák střídal slejvák.
    - 11. září, 5. natáčecí den: Z rádia se dozvídáme o teroristickém útoku na mrakodrapy v New Yorku. Celé odpoledne sledujeme reportáže v televizi. Večer jdeme točit obraz 86, hořící zámek. Díky našim šikovným pyrotechnikům a vranovským hasičům se nic nestalo. Ani zámku, ani lidem, sláva. Ale hořelo krásně, plameny šlehaly vysoko, převysoko. (...) Druhý den jsme se dozvěděli, že v jedné rodině pod zámkem právě sledovali v televizi záběry newyorské tragédie, když paní pohlédla oknem ven a hrůzou strnula - vranovský zámek v jednom plameni. "Táto, kristapána, už jsou tady taky, zámek hoří!"
    - 1. října, 21. natáčecí den: Dekoraci postavil architekt Vacek na zelené louce před zámkem. To abychom ji mohli snáze zapálit. Byla to kopie jednoho z pokojů zámku Hrádku u Nechanic. (...) Přijel Filip, nazkoušela se přesně celá akce, jelo se na tři kamery. Ale nějak jsme pozapomněli, že lepidlo, kterým byly lepeny tapety, stejně jako lak na dřevěném ostění, je hořlavina. Pokoj vzplanul jasným plamenem, a to takovým fofrem, že jsme jen tak tak utekli. První se zachránil Filip, pak ustupovali kameramani. Posledním z nich, lehce už ožehlý, byl samozřejmě Jarda Brabec. Taky mu už málem hořela kamera. Jen vyběhl, baflo to všechno jasným plamenem. Dekorace měla kazetový strop, takže nakumulované teplo udělalo své. Reflektory a kabely jsme už nezachránili. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Brabčákovi narostou vousy nové.
    - 21. listopadu, Fuerteventura: To jsme si to vybrali! Přes ostrov se včera večer přehnala tropická bouře. (...) V recepci rozdávali svíčky, a když už se nedostávalo, řezali je napůl. Kanály už nestačily brát přívaly vod a vracely vše, co dosud ukrývaly. (...) Autorka knižní předlohy Hanka Körnerová měla pokoj zcela pod vodou. Šla do recepce a povídá: "Bitte, mein Zimmer ist ein Akvarium."
    - 2. prosince, poslední den: Záběr hotov, obraz hotov, film hotov. Konec, přátelé. Stál jsem na útesu a nemohl se nasytit pohledu na oceán. Od věků do věků. Nezkrotitelná síla. Taková krása všude kolem a já si zaboha nevzpomněl, že bych kdy v životě viděl španělskou filmovou pohádku. A skoro každá druhá česká pohádka přivádí své hrdiny na mořský břeh či doprostřed oceánů, kde se na vysoké hoře podivného ostrova tyčí zámek s uvězněnou krasavicí. Panečku, tady by se točily pohádky! (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama