Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 230)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, po všech těch nadšených ohlasech by člověk čekal skoro až novodobého Dr. Divnolásku. A přitom je to taková jednoduše satirická komedie s očekávatelným humorem na jedno brdo. Škoda. Ze všeho nejvíce mi K zemi hleď! připomnělo Smrt roku 2020, kdyby ji někdo nesoudný natočil téměř dvouapůlhodinovou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁME ŠEST MĚSÍCŮ, NEŽ LIDSTVO A VŠECHNY ŽIVÉ DRUHY VYHYNOU…“   Vrtěti psem ze současnosti. Tohle už není alarmující, skandální ani ironický. Tohle je skutečnost! Groteskní zpráva o konci lidstva je vypovídající, ale bohužel občas i trochu nudná. (A že dávám HUMOR **, je zásluha toho fóru na konci!)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli by mi bylo při konci civilizace smutno. 2.) A.I.L.F..  ///  Thx za titule „Vít Bezdíček.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Budu za heretika, ale k početnému fanklubu snímku se nepřipojím. K tvorbě Adama McKaye mám, řekněme, rezervovaný vztah, nerozumíme si a K zemi hleď není bohužel výjimkou. V mých očích má být satira především chytrá a rafinovaná. Tenhle kousek je ale uhnětený z téhož materiálu, ze kterého si chce střílet. Je to popkulturní komedie pro diváky, kterým k zaujímání postajů stačí málo, chtějí to mít pěkně naservírované a především se touží utvrzovat ve svém vidění světa. Snímek disponuje tak silným obsazením, až jsem si byl téměř jistý, že mu dám alespoň alibistické tři hvězdičky, jenže v poslední třetině už mě film vyloženě štval. Pokud se v komentářích objevuje srovnávání s Vrtěti psem s tím, že K zemi hleď má navrch, vidím to opačně. Vrtěti psem poráží McKayův snímek nikoli o jednu nebo dvě koňské délky, nýbrž minimálně o celý stadion. Celkový dojem: 45 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napapaný DiCaprio si kráčí pro dalšího Oscara. Nevyrovnaný, ale místy nečekaně realistický snímek se silným poselstvím, který ukazuje kam až jsme se dostali a jak daleko už to zašlo. Můžeme se tomu zasmát, ale McKay nás chtěl ve skutečnosti vyděšit. Moderní horor obalený cynickým humorem a nadhledem. S názornými příklady špatných rozhodnutí, která sledujeme dnes a denně. Natočený i pro hloupé lidi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela prijemny prekvapeni. Z ukazek jsem byl lehce rozpacitej a uplne jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec je to fakt skvela katastroficka satira. Bal jsem se ty sileny delky, ale film ani na chvili nenudi a vrsi za sebe jednu komickou scenu za druhou, i kdyz misty z ty lidsky demence precijen spis mrazi. Obcas je to sice trochu prehnany a od realisticky vypadajiciho filmu se bud presouvame k sci-fi (zaver), nebo ke cistokrevny komedii (sceny s prezidentkou a jejim synackem), coz je mozna trochu skoda, protoze ten realistickej ton tomu sedi nejvic. No a hlavni podil na zabavnosti filmu maji samozrejme skvely herci, tezko vypichnout nekoho nejlepsiho, vsichni jsou absolutne dokonaly. A jako tresnicka na dortu tu je suprova kamera. Takze za me prijemny prekvapeni a McKay od kokotin s Ferrellem usel fakt kus cesty. Silny 4*. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Na konci filmu následuje mezititulková scéna a potitulková scéna. (ben666)
  • Astronomové by věděli s přesností na dny, kdy bude kometa viditelná okem, navíc by ji poprvé viděli mimo světelné znečištění a z města až mnohem později. (John2y92)
  • Režisér a scenárista Adam McKay měl původně v plánu film natočit pro studio Paramount, než ho získal Netflix. (NiWi)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama