Reklama

Reklama

Epizody(6)

10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky Nautilus vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do kodaňského přístavu, byla prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií... Mrazivě autentická studie vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. srpna 2017 je nahlížena striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný, odhodlaný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Soren Malling, Pilou Asbaek či Pernilla Augustová. Pro Tobiase Lindholma je Případ: ponorka prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scénárista spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na snímcích Hon či Chlast, v české distribuci silně zarezonoval i jeho celovečerní snímek Boj. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Řemeslně bezchybně natočej seriál o vyšetřování kodaňské policie, kterej rozhodně nedoporučuju netrpělivejm divákům. Jsou to tři roky, co se tahle brutální vražda švédské novinářky dánským vynálezcem opravdu stala a je zvláštností, že pachatel není v žádném díle ani ukázán, ani zmíněn jménem. Jméno režiséra mluví samo za sebe a jeho rozhodnutí, natočit tenhle příběh jako houževnatej vyšetřovací proces mě osobně hodně bavil. Dánové prostě neskutečně umí a nebýt pomalejšího tempa, nemám co vytknout. Skoro za pět, 85% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Tri hodiny sa grupa frustrovaných potápačov čľapká kdesi uprostred mora vo vode hľadajúc ihlu v kope sena a ďalsie tri sa druhá skvadra zúfalých vyšetrovatľov prehrabuje v štósoch lajstier a snaží sa v klučkách byrokracie a nie práve ústretovému právnemu systému dokázať vinu niekoho, koho za celú stopáž ani len neuvidíme. Bez jedinej naháňačky, prestrelky, prvoplánových cliffhangerov. A ak si odmysllím všemožné true crime dokumenty, tak veru si nespomeniem, kedy som videl podrobnejšie, detailnejšie a piplavejšie spracovanú kriminálku. Možno od Wire tu fakt takto procedurálne precízne rozpitvané vyšetrovanie v hranej podobe nebolo. Ten zúčastnený pocit hlbšieho autentického, až skoro dokumentárne detailného nahliadnutia do reálneho vyšetrovania je vťahujúci a fascinujúci. Takže bodaj by podobných kriminálok bolo viac, lebo vo svetle tohoto vyzerajú všetky krimi minimálne poslednej dekády ako trochu komické povrchné báchorky, ktoré okolo reálneho vyšetrovania išli v lepších prípadoch len tak zbežne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Detailní rekonstrukce záhadné vraždy (která se skutečně stala), která se odehrála na palubě ponorky. Řemeslně profesionální, mravenčí policejní prací poutavé i napínavé, (skvělá část s hledáním pomocí speciálních psů) zároveň chladné, bez postav, ke kterým si divák našel sympatie a vyšetřování chybí satisfakční tečka (vše je zfouknuto textem), kterou by si divák přál. Pokud bych měl udělat takovou filmovou srovnávačku, je to spíše Zodiac než Sedm ale stále velice silná série. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Naproso úžasné a příznám se že jsem o tom příběhu neměl ani tucha. Natočeno dost podobně jako Dánsko-Švédský seriál most, takže pro labužníky super. Dost mě to paradoxně přípomíná tu holku z Prahy z Letňan, která se vrátila z dovolený úplně šťastná a ještě ten večer spáchala sebevraždu z deprese, kdy se 3x bodla do srdce a pak po sobě uklidila ten svinčík v kuchyni a její kamarád muslimskej delaer a druhá spolubydlící na ní u toho koukali a byly tak v šoku, že ji nepomohli :) Naši luxusní vyšetřovatelé pak úplně nechtěně nechali spálit tělo než proběhla pitva. No to se holt stává takové sebevraždy. Ale zpět k seriálu. Pro milovníky severských krimi a zvlášť podle skutečné události se bude hodně líbit. Je skvělé jak si seriál na nic nehraje a prostě se snaží zachytit celé to zdlouhavé vyšetřování aniž by ukázali vyníka po celý seriál. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Podcast Kriminálne spisy spracoval tento prípad oveľa pútavejšie a záživnejšie, než táto šesťdielna dánska séria. Chápem, že verné zobrazenie mravenčej a náročnej práce vyšetrovacieho tými je verným zobrazením, ale predsa len tento až príliš dokumentaristický štýl rozprávania, ma ako diváka takmer unudil k smrti. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)
  • Seriál vznikal za úzké spolupráce se skutečným Jensem Møllerem i rodiči zavražděné novinářky. Filmaři se tak snažili zachytit danou tragédii co nejvěrněji. (Duoscop)
  • Mnohých potápačov v seriáli hrajú skutoční potápači, ktorí pracovali na pátraní po Kim Wallovej. Objavia sa aj psy, ktoré boli použité pri skutočnom hľadaní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama