Reklama

Reklama

Místo činu - Série 16 (1985) (série)


Vila na předměstí (S16E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tentokrát stojí komisař Schimanski před zdánlivě jednoduchým a banálním úkolem, do něhož se pouští bez většího zájmu. O pomoc jej totiž poprosila neznámá mladá žena, jejíž druh Michael Mungo je už nějaký čas nezvěstný. Mungo se živí jako novinář, který ne vždy bezpečnými a běžnými metodami získává pro tisk zajímavé informace. V posledních měsících pracoval na velké reportáži o víkendových nákupních zájezdech jedné cestovní společnosti. Navíc našla Ulla v domě stopy po nezvaných návštěvnících. Pátrání tedy začíná v osamocené předměstské vile, kam mladá žena Schimanského okamžitě odváží (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanskiho odchytne v baru ženská, že se jí ztratil manžel, tak s ní jede do baráku na samotě ... potud to vypadalo na jeden z lepších dílů, ale pak byli v tom domě obklíčeni gaunery, kteří je odstřelovali ... a to už se z toho stala taková taškařice, které nasadil korunu ten jako zfetovaný dvojník Kinského dabovaný Brabcem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všechno v cajku, řekl chlap, co padal z dvacátého patra, když byl v desátém..“ Dostal komisař Schimanski sám sebe do programu pro ochranu svědků a nebo je zatím něco jiného? Průměrný díl s absencí humoru, kde se Schimi zabarikádován ve vile s dvojnicí Rosanne Arquette - vědom si své neprůstřelnosti - ani nemusí bát u nezatažených oken v osvětlené místnosti. Všimli jste si, jak duisburští prodejci alkoholu znají přání a potřeby svých zákazníků? Když Horst říká, že chce dvě piva, myslí tím vlastně čtyři.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski tady hned na začátku chytil slinu a už v šestý minutě hrál s jedním pivečkem házenou. V zápětí však přišla velmi zajímavá scéna, Schimanski si objednává u nějakýho stánku dvě piva, který zaplatí, ale dostane čtyři, který pak asi 10 minut nosí něžně v náručí jak miminka. Zajímavý změny se taky udály na služebně, kdy se vrátil na scénu Schimanskiho původní šéf Kisling a samozřejmě hned od začátku prudí jak umí, ale jen Thannera, protože Schimi se ocitnul v docela velkým průseru, jednak mu došlo pivo a jednak ho drží v šachu v baráku na samotě u lesa nějaká skupina magorů. Teda on tam Schmi skejsnul díky jedný ženský se kterou se kupodivu nevyspal. Hlavně první část v baráku je fakt napínavá a člověk čeká kdy a odkud přijde úder. Docela napínaček, který trošku připomíná jeden díl seriálu Profesionálové. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost nezáživný díl, jehož obsah lze, a to zcela bez ztráty zásadních informací, zhustit do několika holých vět. Navíc je i dosti neuvěřitelný. Nejen připomínající spíše příběh z divokého západu než z civilizovaného Německa, ale navíc velmi nepřesvědčivě natočený. Za všechny kiksy uveďme bezstarostnou chůzi kolem oken, ba dokonce sezení zády k nim, ve chvíli, kdy venku číhají dva všeho schopní zabijáci... To vážně zní děsně pravděpodobně... Celkový dojem: 50% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

11. díl dvojice Schimanski a Thanner. Tentokrát nejde o nic jiného než o heroin v jednom kufru v jednom domě kdesi na samotě. Schimi hned zkraje bere játra hákem, když řekne u stánku 2, tak to znamená 2 platíčka po 4 plechovkách, aby bylo jasno. Ty si pak ještě chvíli nosí v náruči jako mimino. Takže 2 = 8ks. Jinak takový sterilní díl, žádná večerní barová ožíračka, žádná ranní kocovinka, žádné probuzení u nějaké hospodské v posteli, honička v autech, jenom krátká přestřelka po tmě. Schimi je v podstatě celou dobu uvězněn ve vile na předměstí, auto je KO, motorka je KO a ještě po něm začnou střílet, když si jdou pro ten kufřík. A akce jenom krátce, když nakopne mašinu a vyjede i skrz dveře, aby to hned za nimi položil. A přitom měl svědčit u soudu. Naštěstí Thanner se dovtípí a přijede nakonec včas i se zásahovkou. 6/10 ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama