Reklama

Reklama

Siréna od Mississippi

  • Česko Siréna z Mississipi (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Romantický
Francie / Itálie, 1969, 123 min (Alternativní 119 min)

Cesty lásky bývají nevyzpytatelné a neznají hranic. Mladý pěstitel tabáku továrník Louis (Jean-Paul Belmondo) očekává na tichomořském ostrově svou neznámou nevěstu, Julii, kterou však po cestě zaoceánskou lodí zavraždila podvodnice Marion (Catherine Deneuveová). Marion je krásná a Louis jí okamžitě podlehne a bezmezně se do ní zamiluje. Marion si počíná velmi obezřetně a brzy získá přístup ke všem Louisovým penězům, se kterými prchne zpět do Francie. Louis je odhodlán ji najít a pomstít se. Ale láska zničí jeho odhodlání. Snímek o velké bláznivé lásce byl Truffautovou poctou jeho velkým vzorům Jeanu Renoirovi a Alfredu Hitchcockovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět, jaké to je být zoufale zamilován do pochybné a nenepravitelné ženy, o které navíc víte, že je absolutní mrcha, pusťte si tento film. Truffaut skvěle ilustruje osud člověka stiženého nezdravou patologickou láskou. Sílu prožitku umocňuje skvostná výprava a úměrně dobrá kamera. Záběry z Reunionu, i ty z Francie působí velice romanticky, což je vlastně tak trošku v kontrastu s tím co se ve filmu odehrává. Neméně zdařilý je i scénář, zejména se mi zapsaly do paměti scény, kdyby Luis Mahé přirovnává tvář své manželky ke krajině, kdy mluví o pětiřádkových seznamkových inzerátech, či kdy svou milou uráží. A klíčové jsou samozřejmě herecké výkony, kdy Belmondo hraje tak, že jeho postavu budete litovat a Catherine Denevue hraje tak, že jeho zoufalství pochopíte. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem strašně rád, že až na malý procento času, hrají ve filmu vlastně jen dva lidé, Jean - Paul Belmondo a Catherine Deneuve a je to moc dobře, protože jedině tak může naplno vyniknout jejich mimořádný herecký talent. Ovšem to není nic proti samotnýmu příběhu, který je vlastně o lásce, ale aby takovou lásku člověk pochopil, musí jí jedině sám zažít, jinak nemá nárok. Nádherný, napínavý, dramatický a strhující, no prostě nezapomenutelný příběh, který musí zapůsobit velmi silně, na každýho komu dělá srdce buch-buch, buch -buch, buch-buch. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Četla jsem, že Siréna nezaznamenala žádný velký úspěch, protože divákům Belmondo v roli pasivního „slabocha“ neseděl. Louis opravdu není žádný ranař, ale pasovat ho na pasivistu by nebylo spravedlivé. A je opravdu slabochem ten, kdo nedovede ženu přestat milovat i když dotyčná je náhodou zabijácká zlatokopka? Každý jsme nějaký, no ne? :) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvelá romantická dráma od skvelého režiséra a scenáristu Françoisa Truffauta, ktorá je plná zrady, podvodu, zabíjania, krádeží, láske, ktorá bolí a hitchcockovského napätia. Femme fatale Catherine Deneuve je ohromujúca, pravdepodobne na vrchole svojej krásy a je rozkošná. Jean-Paul Belmondo je veľmi atletický a jeho výkon je tiež úžasný. Catherine Deneuve robí tento film hodnotným a dodáva dôveryhodnosť Louisovej vášni a žiadostivosti. 9/10 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film může zvýšit pořádek v životech některých diváků, tedy občanů, tedy člověk. Peníze je třeba klást nejvýše, protože díky jim mohu poznávat kvalitněji život. Mám-li peníze, jdu tedy nabírat poznatky o sobě a druhých. Jistý čas mohu poznávat co je to láska, u koho ji nalézám, jak se projevuje atd. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jean-Paul Belmondo (Louis) uvedl: „Po neúspěchu filmu mi François Truffaut napsal dopis, ve kterém se mi omlouval, že mě do té aféry zatáhl.“ (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama