Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

A pak nemají převládat zažité stereotypy, podle kterých vypadají všichni Asiati stejně. Stačí se podívat na dva zdejší hrdiny, kteří jsou si podobní jako vejce vejci. Mysleli jste, že se jedná o dvojroli Jackieho Chana? Tak to jste na omylu! Nejprve se totiž obsadila hlavní herecká dvojice, a když si tvůrci všimli podobnosti obou pánů, ihned tomu patřičně uzpůsobili scénář. Tolik k hlavním aktérům; proč působí většina představitelů vedlejších rolí při scénách omdlévání jako z filmů od Asylum, to anály neuvádějí. Na filmu ihned poznáte jeho stáří, jelikož jednak obsahuje zábavný český videodabing z roku 1994, jenž svou amatérskostí dodává vtip pravděpodobně i scénám, které původně vtipné ani nebyly (nebo ne tolik), jednak je tu Maddona považována za jakýsi ideál krásy. Po celou stopáž jsem čekal, kdy se rozjedou mé oblíbené choreografické hrátky, ale marně (všehovšudy je tu pouze jedna bojová pasáž, v níž Jackie aktivně využívá ve svůj prospěch okolní prostředí a předměty v něm obsažené). Může za to samozřejmě má neinformovanost, poněvadž jsem neměl absolutně žádné tušení, na co se to chystám dívat, ale počítal jsem s tím, že když se tu vyskytuje Jackie, jsou podobné scény tak nějak samozřejmostí. Tak jako mnou nedávno viděná První rána, i Dračí dvojčata čerpají inspiraci v bondovské sérii a stejně jako první zmíněný využívají honičku z Jeden svět nestačí. No jo, jenže ten byl natočen až v roce 1999. Takže naopak, bondovky (minimálně ty z Brosnanova období) vlastně vycházejí z chanovek. Hudební motivy jsou ovšem z Bonda, to se Dvojčatům zapřít nepodaří. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli kterému jsem si zapamatoval jméno toho srandovního Číňana a kvůli kterému jsem si začal půjčovat i všechny jeho ostatní filmy. Další ztřeštěná komedie se skvělým hereckým obsazením a spoustou hongkongských hvězd, nejen hereckých (Tsui Hark a Ringo Lam nejen režírují, ale i hrají, stejně jako John Woo). Typický Jackieho humor, tentokrát vyplívající hlavně ze stejného vzhledu dvojčat a jejich vzájemné propojenosti v některých situacích (psychické, někdy i fyzické) a skvělé akční scény ( hlavně závěrečný souboj v továrně) se střídají v rychlém tempu, takže klidného místa se ve filmu nedočkáte. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem v poslední době až přehnaně kritický, ale vážně? Tolik dobrých hodnocení? A že tohle válcuje třeba Dvojitý zásah, tak to ani náhodou. Když jsem byl malý, tak se mi ten film líbil, teď jen kroutím hlavou, jakou blbost byl Jackie schopný vůbec natočit. Podobné, jako u Božské relikvie 2. Infantilní humor postavený na zcela ujetém, uječeném scénáři, jehož postavy se chovají jako idioti na entou. Hodně velká slabota. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film má jedno z najvtipnejších a najzaujímavejšie riešených finále. Potenciál Jackie Chana je využitý na maximum, pričom sú tu stále výbuchy, vtip a napäté situácie. Mám pocit, že Ringo Lam a Tsui Hark sú vlastne taký malý chlapci, ktorý mali potrebu sa vyblázniť. Jackiemu dvojrola svedčí, hoci ma bavil viac keď bol sám a musel riešiť problémy toho druhého, než vyslovene v momentoch keď sa bratia stretli. Režiséri si boli vedomí svojich technických nedostatkov a preto ich nechávajú spolu na plátne len minimálne. Naplno využívajú práve tú zmätenosť okolia, ktoré nevie čo si o prapodivnom správaní skladateľa a automechanika má vlastne myslieť. A v tomto smere je vtip výborne vypointovaný a využitý. Za mňa spokojnosť, hoci pred desiatimi rokmi by som tomu dal o * naviac. Takto to má svoje chyba a je to trošku poznačené zubom času. Ale inak stále pozerateľná a zábavná vec. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba upozornit, že tento film nemá nic společného s Dvojitým zásahem, kde si dvojroli střihl Jean Claude. Dračí dvojčata je komedie, kde se ze záměnou pracuje úplně jinak. Oba filmy spojuje snad jen fakt, že i když mají své oddané fandy, jsou to jen béčkové filmy s fajn momenty. Klasická Hong Kong fackovaná, mnoho infantilních gagů, přehrávající záporáci. Vyvažuje to Chan, který snad ani neumí zklamat, velmi dobře udělané scény, ve kterých jsou obě dvojčata v jednom záběru a pár vydařených fórků, které byly tak moc dětinské, až mě to pobavilo. Bezelstný humor, kdy tvůrci věří, že v divákovi zůstalo škodolibé dítě, nejde neocenit. Takže moje hodnocení zcela subjektivně kotví Dračí dvojčata v průměru, byť jsem se bavil až v druhé půli a to ještě jen párkrát. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Cameo - John Woo - kněz na svatbě.
    Cameo - Ringo Lam - automechanik.
    Cameo - Tsui Hark - karetní hráč. (duklak2)
  • V malé roli ženy na hřbitově se ve filmu objevila také režisérka Clara Law. (Vavča)

Reklama

Reklama