Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o dvojčatách, ktoré boli v detstve rozdelené, pričom z jedného sa stane uznávaný dirigent a z druhého automechanik privyrábajúci si nelegálnymi činnosťami, ale so znalosťou bojových umení a po čase sa samozrejme stretnú. Zo začiatku je to ešte len priemer, ale stále sa vylepšuje, pričom je tu niekoľko dôležitých momentov, od ktorých zvýšenie úrovne filmu závisí. Najprv je to prítomnosť oboch bratov v jednom meste, potom na jednom mieste a nakoniec ich samotné stretnutie. Tento film funguje hlavne ako komédia, zo začiatku ešte nie moc vydarená, ale po čase už jedna vtipná situácia strieda druhú, pričom humor tu hlavne vyplýva zo spolupráce alebo zámeny bratov. Najviac musím pochváliť hlavne scénu s kúpaním. Po akčnej stránke už film mierne zaostáva, ani tu akcie až tak moc nie je a v rámci Hong Kongskej tvorby Jackieho Chana patrí do slabého priemeru. Ale výnimkou je skvelé finále v skúšobni áut, ktoré naopak patrí medzi to najlepšie, čo som od neho videl. Je tu viacero výborných kaskadérskych kúskov, zaujímavých súbojov a mnoho vtipných situácií. A som spokojný aj s obsadením, pretože je tu viacero známych hercov. Film určite nápadom pripomenie Van Dammov Dvojitý zásah, ale ten sa mi páči o niečo viac. Ale to nič nemení na vysokých kvalitách tejto akčnej komédie. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 76%. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli kterému jsem si zapamatoval jméno toho srandovního Číňana a kvůli kterému jsem si začal půjčovat i všechny jeho ostatní filmy. Další ztřeštěná komedie se skvělým hereckým obsazením a spoustou hongkongských hvězd, nejen hereckých (Tsui Hark a Ringo Lam nejen režírují, ale i hrají, stejně jako John Woo). Typický Jackieho humor, tentokrát vyplívající hlavně ze stejného vzhledu dvojčat a jejich vzájemné propojenosti v některých situacích (psychické, někdy i fyzické) a skvělé akční scény ( hlavně závěrečný souboj v továrně) se střídají v rychlém tempu, takže klidného místa se ve filmu nedočkáte. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý Jackieho film vyznačující se ponejvíce strašnými dialogy (vlastně strašným scénářem), a pedantsky propracovanou akcí, která se řadí k tomu nejlepšímu, co Jackie na plátně kdy převáděl. Co se příběhu týče, tak to není nic moc originálního – dvojčata jsou od sebe oddělena hned po porodu, z jednoho vyroste úspěšný dirigent, z druhého ulicí odchovaný sympaťákkdyž se po letech setkají, dohromady vytvoří skvělý tým Krom klasické závěrečné bitky, je tu geniálně zkomponovaná (a na toto slovo kladu důraz scéna, v níž jsou dvojčata vtaženi do role toho druhého, takže „dítě ulice“ musí dirigovat a dirigent řídit auto v pekelně zběsilé honičce. Od režijního dua Lam-Hark jsem čekal asi trochu víc (nemluvě o mikroroličce Johna Woo, který je na plátně tak 1 vteřinu). I přes to se jim podařilo natočit solidní zábavu, která člověka vyloženě nezklame. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný mix akce a humoru. Akce sice není mnoho (vlastně pořádná bitka se najde až na závěr), ale humor (sic prostý) slušně šlape, zvlášť v druhé třetine filmu. Na ty nejlepší Jackieho komediální fláky (série Project A a snad i ta Božská relikvie) to rozhodně nemá, ale pořád je to hodně slušné. Maggie Cheung bych si dal říct. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dráha akční hvězdy je lemována fanouškovskými úlitbami. Patří mezi ně film, kde se setká se svým pubertálním obdivovatelem (MISTR KICKBOXU, POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA), crossover s jinou akční hvězdou (ROCKY IV, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK, WAR) a v neposlední řadě film, kde se svým věrným nabídne dvakrát za stejnou cenu (DVOJITÝ ZÁSAH, REPLIKANT, ŠESTÝ DEN). DRAČÍMI DVOJČATY vstoupil do klubu i Jackie. Dvě slušné bitky (diskotéka, finále), ale těžkotonážně infantilní humor mě tu přes všechnu snahu (nervové propojení dvojčat, koncert/únos) nějak minul a film mě i vzdor pestrému obsazení s roztomilou Maggie Cheung (POLICE STORY), otravným Teddym Robinem Kwanem (LEGENDA O ZLATÉ PERLE) a cameo roličkami Johna Woo, Tsui Harka a Ringo Lama nudil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • V malé roli ženy na hřbitově se ve filmu objevila také režisérka Clara Law. (Vavča)
  • Zisky z filmu měly být použity na výstavbu budovy Hong Kong Directors' Guild, k výstavbě však nikdy nedošlo. (Rominator)
  • Dimension udělal nové hudební score a Jackie Chan pro tuto verzi nadaboval svoji roli do angličtiny. (Rominator)

Reklama

Reklama