Reklama

Reklama

Tajemná radost

všechny plakáty

Recenze (4)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný dokument, som milo prekvapená.Povzbudil ma vo viere a zároveň som sa dozvedela zaujímavé informácie o založení novej rehoľnej spoločnosti, Zaujalo ma, že na pozadí nevšedného životného príbehu jej zakladateľky tu boli veľmi reálne priblížené aj viaceré historické udalosti.Seriózne študovanie prameňov, veľmi dobrý scenár, kamera, strih i réžia sú zárukou kvality.Určite odporúčam pozrieť. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Film přibližuje život Matky Rosy Vůjtěchové, zakladatelky Kongregace Těšitelek Božského Srdce Ježíšova. Přiznám se, že jsem od filmu nečekala, že by mne příliš zaujal! Zakladatelka kongregace? Dobrá! Kolik takových je, o kolika jí podobných jsem četla nebo slyšela a většinou to byly takové čítankové příběhy... Z úcty k panu režisérovi jsem se na film podívala. A neodtrhla jsem se od něj až do posledních sekvencí! Jak se mu jen podařilo udělat z životopisného dokumentárního filmu tak strhující podívanou? - - - Ačkoliv filmovou tvorbu pana Šilara znám a dlouhé roky sleduji, byla jsem překvapená vysokou uměleckou úrovní filmu "Tajemná radost", velkým množstvím použitých archivních snímků a mimo jiné také krásnou kamerou! Není to pouhý suchý dokument, jak by si mohl nezasvěcený divák myslet. To opravdu ne! Pan Šilar vkládá do svých filmů nejen znalost problematiky, pečlivost zpracování, ale především srdce a svou hlubokou víru! Filmy točí nezištně, bez komerčních cílů, abych tak řekla "pouze" pro slávu a čest Boží! Všechny jeho filmy najdete na YouTube pod výše zmíněnými názvy. https://www.youtube.com/watch?v=ClwhC_Bkk7I&t=1701s&ab_channel=Jaroslav%C5%A0ilar (1) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem přišel na kulečník už k polední siestě. Probírala se eventualita války mezi Izraelem a Hamásem, současným "protektorem" Palestiny. Starší odsoudili jako zdroj všeho zla náboženství, jen kostelník Jirka z toho chtěl vyjmout náboženství katolické, proti čemuž se ostatní vehementně bránili. Já jako mladší, sedmdesátník jsem namítal, že všechno se do jednoho pytle nevleze, jako třeba Jednota bratrská, Bosí karmelitání a další. Teď bych nevynechal ani Kongregaci sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova s Rosou Vůjtěchovou... Kulečník jsem hrál pár hodin, a čím déle hraji, tím je to horší. Opět doma jsem byl zralý už jen na poflakování. Rozhodl jsem se, že prozkoumám "televizi". Vím, že přijímá signál ze spousty vysílačů, které se po svém dekódování mění v televizní programy. Během necelé půlhodiny jsem je všechny prošel a zjistil, že jediné, na co se mohu dívat je zmíněný Šilarův dokument, tak jsem se díval. Vysílač se jmenoval NOE (Jan Werich by lapidárně dodal NO-A?)... Buddha vymezil tři strasti: stáří, nemoc, smrt. Pokud oddělíme smrt jako finalitu, zbývají nám už jen "staří nemocní". A právě to byla skupina, jejíž péči chtěla Kongregace potěšit srdce Ježíšovo. Tešitelky! Kde jste! ()

Reklama

Reklama