Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (50)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Taková sonda do hlavy ženské co nechtěla dělat  našla si chlapa co byl manipulativní a řekla mu jednou ať okrade nějakého dědka on to podělal a zabil ho. Nahráli to na sebevraždu a pak zjistili, že nějaká ženská ho asi viděla a chce to říct policajtom tak ji zabili a nahráli to na to, že se ztratila při túře pak narazila na jednu babku s dědkem co jí řekl, že je štětka ona se nasrala řekla mu to a společně jich zabili. Z jejich peněz si zacálovali svatbu a zaplatili někde barák on začal dělat ona nechtěla být doma sama tak začala zabíjet sama pak se to on dozvěděl a zabíjel některé znovu s ní. Na konci narazili na dědka v lese a chtěli ho zabít , ale k němu došli příbuzní zavolali policajty a ti je chytili. Ona vše svedla na něho tak on dělal rekonstrukce činu dostal se k případu kde vraždila ona a nevěděl jak to dělala policie si pozvala ji a on řekl, že některé vraždila ona (tady je řečen ten jeden případ v skutečnosti jich bylo více)  tak je ob obvinili a oba dostali doživotí pak se rozvedli. Je škoda, že není zde řečeno kolik jich zabili a kolik on a kolik ona to je možná jediná výtka. Jinak co jsem někde četl ona ho fakt naváděla tak, že tady to je pravdivé není to žádný šovinismus jak tu někdo naznačuje. P.s. kdyby si chtěl někdo počíst https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_a_Dana_Stodolovi 60 procent ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Áááále, tohle měl bejt viditelně seriál. A taky je tu vidět, že je to režisérova prvotina, takové začátečnické chyby. Tvůrci to ženou strašně moc dopředu, v podstatě je to jen souhr vražd, bez nějakého většího příběhu na pozadí. Stodolovi jako takové tu vlastně ani moc nepoznáme, potažmo se musíme smířit s tím, že je tu jasně stanoveno že Stodola je takovej vesnickej jouda, a Stodolová šílená manipulátorka, a to je vše, víc se o nich člověk nedozví, ani vlastně z jejich příběhu. A vlastně ani motivace k vraždám či jejich dalšímu zvrácenému chování. Opět je to vcelku slušně zahrané, ale nedokáže to prostě nějak vtáhnout či dostatečně šokovat. Když si přečtete článek o vraždách na Wikipedii, výjde vás to stejně, a ušetříte dost času. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Česká odpověď na vlnu True Crime, kterou ve filmovém průmyslu rozvířil Netflix. Valí se toho na nás ještě daleko víc, ale Manželé Stodolovi jsou jednou z prvních vlaštovek. Petr Hátle je ve své celovečerní režijní prvotině překvapivě suveréní. Ví kam míří a vede Hájka s Žáčkovou jasný směrem. Herecky vynikající portrét manželů Stodolových, kteří jsou zodpovědni za několik vražd seniorů motivovaných především finančním ziskem. Vizuálně a atmosféricky podmanivé, přesto poměrně dost divácké. Není tolik poznat, že nebylo zas tolik peněz a jediné místo, kde to je hodně vidět je mediální propagace, která docela chyběla. Nicméně jsem rád, že u nás poslední dobou vzniká takové množství kvalitních a autorských děl všech žánrů. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem nám bylo nám odprezentováno, že tu nějací Stodolovi byli a že vraždili a okrádali důchodce. Nic moc z toho ale... Není to psychologické, takže tvůrci nevysvětlují celou řadu okolností, které k tomuhle typu jednání u tohohle typu lidí vedlo. Tvůrci prý nechtěli obhajovat jednání vrahů a chtěli se spíše soustředit na oběti, které nikomu moc nechyběli, a proto i byly tak snadným cílem. Vysvětlování souvislostí však není obhajobou a film se přesto nejvíc soustředí vrahy, jejich toxický vztah a na to, jak Stodolová manipuluje a blbej Stodala se nechává manipulovat. Nejde to ale dost hluboko na to, abych to označil za psychologické drama. Exploatační to taky není, protože tvůrci nechtěli dělat z vraždění důchodců show. Takové pojetí bych si však velmi užil, protože důchodci udělali v posledních 10 letech mnohé pro to, aby si vysloužili mé pohrdání. Humoristické to taky není, ačkoliv pro to jsou základy. Divák by mohl být rozesmíván tím, jak jsou ti vrazi úplně tupý a zpíčený, jenže pojato je to jako vážné a dusné drama, které však není příliš napínavé ani zajímavé. Je to celé takové nijaké. Jakoby se tvůrci báli, aby jim náhodou někdo něco eticky vytknul, až radši natočili poměrně bezpředmětnej, vyprázdněnej a nezábavnej film. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4.5/10. Vizuálně docela působivý a hlavně přesvědčivě zahraný příběh manželů Stodolových, který ale po hodině začíná nudit, opakovat se a divák tak začíná trpět a v duchu si říkat, jestli si tyto zrůdy opravdu zasloužily 100+ minutový snímek v kinech. Nebylo by lepší udělat spíše TV sérii po vzoru American Crime Story? Stále si stojím za tím, že glorifikace těchto sv*ní měla zůstat v novinách. Teď se ještě budou v žaláři plácat po ramenech, že je podle nich natočený film. Naštěstí za pár měsíců po tomto filmu neštěkne ani pes. Tedy aspoň v to doufám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 7,5 milionů korun. (SONY_)
  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (CinemArt)

Reklama

Reklama