Reklama

Reklama

VOD (1)

Helenka, studentka textilní průmyslovky, si vymyslí ideálního muže, kterého jí závidí všechny kamarádky. Snivá a zamindrákovaná Helenka se brání svým komplexům vymyšleným milencem, její realističtější přítelkyně Zuzka by sice také dala přednost vysněnému Patrikovi, ale nakonec bude patrně šťastna s méně ideálním Honzou, a sebevědomá vulgární nymfomanka Sylva jako motýl přelétá od jednoho milence k druhému, aby nakonec jako jediná čekala na vysněného Patrika. (TV JOJ)

(více)

Recenze (111)

Horác 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to hrozná blbovina, ale kdo zažil, pochopí. Pro mě jako pamětníka je to hrozně zajímavej studijní materiál. Mladé herečky (často polonahé), samostatná kapitola Kvasničková, reálie těsně předpřevratové doby, hojně zařazené písničky nerežimních kapel a koneckonců i štíhlý řidič dvanáctsettrojky Pomeje, který vydělá čtyři a v létě i šest a půl. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, svérázné filmy tohoto typu já můžu, neříkám že svým obsahem byl film spíš prázdný, ale atmoška doby těsně před převratem v rytmu disktékových tónů, internát, skutečně pestrý život tehdejší mládeže, věčné to téma ideální muž nebo žena, srandovní dobové hlášky, to vše mi navodilo příjemnou nostalgickou zábavu. Pěkné holky včele s Pleštilkou a Kvasničkovou které vážně ušli, navíc tenkrát se skutečně nějaká podprsenka tak jako dnes neřešila. Pomeje taky nebyl nejhorší, srovnávat jeho bytí z dneškem je silně OUT. Písně ve filmu zpívali skupiny jako Oceán, Výběr, Laura a její tygři atd...Nekoškodá zábava, která se po čase vidět dá.. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Typický produkt konce osmdesátých let, kdy se točily kvalitou dost nízké filmy. Buď se v nich sex objevoval nebo řešil. Zde vidíme tu druhou možnost. Parta puberťaček touží po vysněném muži a tak ho hledají u své kamarádky, která si ho ale pro změnu vymyslela. Otázkou je, co je horší. Scénář, zvolené téma nebo herecké výkony. Jedno horší než druhé. A protože se to celé postupně začne omílat dokola, zbude už jen nuda a nuda a zase nuda... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Radikální česká odpověď na americkou kulturu 80. let v tom spektru, které v mnohém zastupovala třeba úvodní čtvrthodinka Toxického mstitele. Tady sice není žádný hnis a nevraždí se nevinné děti, ale svým způsobem je to film daleko odpornější a nesnesitelný - zběsilý pohyb odnikud nikam, scény s nulovým sdělením, pěkné holky a vlezlá muzika. Totální bordel, který fakt nepobírám. 20% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle Tučkův socialism-teenage movie se dá buď hodit do sekce "naprostá sračka", nebo se u něj dobře bavit spoustou věcí, které tak nebyly zamýšleny. Obojí je v pohodě. Že tu je naprosto strašlivá režie, dialogy a herecké výkony tu v zásadě nehraje roli. To podstatné je, že tu člověk vidí otisk toho, jak se žilo studující (učňovské?) mládeži v pozdním reálném socialismu. Móda, styl života, diskotéky (s Viktoříkem s vlasama!!!), promiskuita, hudba (na jedný straně Pražský výběr, na druhé taky Michal David). Je k tomu ještě potřeba dodat, že jak Mirka Pleštilová, tak Šárka Marková vypadaly zamlada fakt dobře. Na druhé misce vah je Jiří Pompeje, který už tehdy vypadal jako Jiří Pompeje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Prahe, Kutnej Hore, Vansdorfe, Rumburku a na hrade Tolštejn. (dyfur)
  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Jiří Pomeje, byla užitková Škoda 1203 vyráběna v letech 1968-1982 v AZNP v závodu Vrchlabí. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama