Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vojín Kouba hlásí nástup! Skvěle naivní komedie s neméně skvělým Jiřím Langmajerem v době, kdy mně byl ještě sympatický. Spolehlivým protihráčem byl zde jemu rovněž skvělý Karel Roden. Takhle ideálně a hravě pochopitelně vojna za "bolševika" nevypadala ani náhodou. Zde jsou dva roky nesmyslného vězení v zeleném suknu prezentovány, jako to nejlepší, co může chlapa v jeho životě potkat, a i když je to podáváno zábavnou formou, tak realita byla zcela odlišná. Natočeno celkem zručně, i když po technické stránce (ozvučení, kamera), to má velké rezervy. Do kin se film moc nehodil. Zesnulý Petr Tuček inklinoval, a hlavně ovládal, spíše televizní styl režírování. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi nadprůměrná komedie z vojenského prostředí, v dnešní době spíše průměrná, ideologická agitka, ale něco vtipu a zábavnosti tomu přece jen zůstalo. Langmajer i Jandák (jak je mi nesympatický) odehráli slušně, Roden výborně... ale možná je to dáno tím, že pro mě má jakési vyžilé, hajzlovské charisma. 60% ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapila do očí bijící filmařská nekvalita tohoto snímku. Amatérská kamera, otřesný střih, nenavazující scény bez jakékoli dějové kontinuity, na takovou taškařici podivně dramatická hudba a nepříliš fungující a stále dokola se opakující vtipy ("už žádné ženské Kouba!" ha ha ha). Z oblíbeného českého podžánru vojenských filmů je pro mě tenhle jeden z nejhorších, takže mě poněkud udivuje to mohutné sedmdesátipětiprocentní hodnocení, kterého se mnohdy nedočkají ani mnohá mistrovská díla. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších českých komedií, v jehož obsazení vévodí silný ústřední herecký trojlístek v sestavě: Langmajer, Roden, Jandák. Vedlejší postavy si vedou stejně skvěle. Daniel Landa se na vojnu prostě hodí:) Skvělé, přirozené, vtipné, nezapomenutelné. "Jo, a dávali něco s Travoltou." - "Jé, Vy jste tam byl taky? Tak vidíte, že nelžu." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Názov toho snímku znie "Copak je to za vojáka...". Ja si však kladiem trocha inú otázku: Co pak je to za vysoké hodnotenie, čo sa tu dostalo tomuto podradnému filmečku? Nemám pocit, že by to bolo niečím výnimočné. Dokonca sa mi to nezdalo ani nijak zvlášť zábavné. Podpriemerná komédia snímaná televíznou kamerou s miestami dosť otrasnými hereckými výkonmi. Jiří Langmajer nikdy nezahral žiadnu postavu presvedčivo a tak je tomu aj v tomto prípade. ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Transportní vrtulník paragánů je Mil Mi-17. Tento typ a jeho modernější verze slouží v české armádě. Ve scéně pátrání po děvčatech během simulovaného útoku lze zase spatřit bitevní vrtulníky Mil Mi-24. (Foxhound#1)
  • Během scény prvního cvičení se objevují záběry na různá jedoucí auta, načež následuje záběr na interiér vozidla Praga V3S, během nějž si lze všimnout, že tachometr neukazuje žádnou rychlost. Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy auto stálo. (Cheeker)

Reklama

Reklama