Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KTERÝ ZE ZAMĚSTNANCŮ UVIDÍ V OBJEKTU MUŽE VE VOJENSKÉM OBLEČENÍ, NECHŤ TO NAHLÁSÍ VE VRÁTNICI, NEBOŤ JE PODEZŘENÍ, ŽE DOTYČNÝ JE VOJÁK... Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého je ona proklamovaná i proklínaná propaganda naprosto jedno. Pro některé byla vojna opravdu taková...stačí se zeptat mého otce :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Realita byla asi leckde úplně jiná, ale jako náborové dílko i pro současnou armádu to není vůbec špatné - má solidní zpracování a rozhodně pobaví, což je především zásluha nejen těch hlavních hereckých představitelů. Poslední třetina filmu, která tam prostě být musela, aby vůbec šlo o film s nějakým příběhem a aby se dalo počítat i s ženskou diváckou účastí, je podstatně slabší, ale ani tak se mi Langmajerovic příhody zatím neomrzely. 70% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českejch komedií, která je zajímavá hlavně tím, jakej má spád! Protože takovy fofry, to ste eště neviděli. Pořád se tam něco děje a děje se to vtipně. Můžou za to nejenom skvěle vybraní herci, ale i ten, kdo to natočil a napsal. Několik hlášek je nezapomenutelnejch a tenhle film je pro mě kultovní. Jeden z mála, kterej můžu vidět kdykoliv. PS: Jandák, co žere bebečka nebo diska nebo co to je, to je klasika! :-D ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Houby propaganda, že je to náborový dílko je vedlejší problém. Ten hlavní je, že je to film absolutně o hovně. Nejdřív se tam bůhvíproč asi hodinu nahánějí v rámci cvičení, aby v závěru přišla na nic nenavazující subzápletka s kapitánovou sestrou. Jediný důvod, proč mě během těch 85 minut nepřemohl spánek, byla Hapkova hudba, která sice omílá sotva dvě melodie, ale na rozdíl od příběhu Milana Kouby je alespoň chytlavá a z těch nepříliš zručně natočených a příšerně sestříhaných akčních scén dělá relativně obstojnou pasáž. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

U nás zapřisáhlých pacifistů, pro které je v ruce odpornější samopal vzor 61 než úd předsedy uličního výboru, může mít příběh z časů, kdy se holky tam dole neholily a chrabří rošťáci v zeleném nesnesli pravičácké tendence, těžko valnou šanci na znatelný úspěch. Pravda, některé fórky jsou celkem zdařilé a dostatečně dětinské, aby vykouzlily na mé tváři mírný úsměv. Nicméně na výslednou Tučkovu taškařici s notnou dávkou sentimentu zavzpomíná snad jedině Jirka Langmajer, který po závěrečných titulcích roztřesenými prsty vytočí číslo Karla Rodena a nesmělým hlasem špitne do sluchátka: Dobrou noc, ty starý bobře. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)
  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama