Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Podprahově propagandistická náborová komedie, kterou podle hodnocení mnoho lidí zbožňuje, ale já skutečně nevím, kvůli čemu... Nadruhou stranu, podobné ,,vymývárny" se točily v té době i na druhé straně železné opony (vzpomeňme obdobně stupidně propagandistickou náborovku Top Gun), není tedy za co soudit... Prostě podprůměrná komedie obsazená několika skvělými herci (tím myslím tedy hlavně Karla Rodena...) o tom, jak vojna u výsadkářů v 80. letech byla prostě fajn... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Český Top Gun sice nemá tak hezké obrázky jako ten americký, ale je rozhodně zábavnější. Aneb dejte se k paragánům, budete jen hrát bojovky, nahánět holky a všechno vám projde. Scéna první bojovky podmazaná Hapkovou hudbou je bezkonkurenční, závěr celkově dost prostinkého filmu uspěchaný a Roden má co dělat, aby tu svou karikaturu uhrál se ctí. Cool lehkonohá apolitická vojenská agitka. A nejlepší český akční film. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se jako školačka bláznivě zamilovala do Langmajera a do celý tý povedený partičky jeho kámošů v zeleném. Film pak vytvořil můj doteď nepřekonaný, osobní rekord v “kolikrát jsem na tom byla v kině”. Z dnešního pohledu v tom nevidím víc než jen banální příběh s průměrnými hereckými výkony, kterej slušně pobaví. Ale tohle byla filmová láska mého pubertálního mládí! Takže za ty nostalgický vzpomínky a za ten můj rekord nemůžu ubrat ani cípeček. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

KTERÝ ZE ZAMĚSTNANCŮ UVIDÍ V OBJEKTU MUŽE VE VOJENSKÉM OBLEČENÍ, NECHŤ TO NAHLÁSÍ VE VRÁTNICI, NEBOŤ JE PODEZŘENÍ, ŽE DOTYČNÝ JE VOJÁK... Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého je ona proklamovaná i proklínaná propaganda naprosto jedno. Pro některé byla vojna opravdu taková...stačí se zeptat mého otce :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Přestože se děj filmu odehrává v západních Čechách, major Průcha (Vítězslav Jandák) o vojínu Tekelym (Václav Čížkovský) několikrát prohlásí, že plave do Černého moře. Rozvodí Černého moře ovšem probíhá až na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, oblast děje filmu spadá do úmoří Severního moře. (Rene.Artois)
  • Ve scéně rozhovoru kapitána (Karel Roden) a Vlasty (Veronika Gajerová) v kuchyni jejich bytu, která začíná nevinnou otázkou kapitána: "Co bude dneska k večeři?" lze v pravém horním rohu spatřit velmi nápadný stín mikrofonu. (Reyak)

Reklama

Reklama