Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (477)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Své hodnocení odůvodňuji takto: a) Leticia Calderón byla v roce 1997 pořádnej kus baby a jistou dobu se mi o ní i zdálo; b) u Esmeraldy jsme si s babičkou vždycky dávali kapučíno, sice hnusný a z prášku, ale po 5 kostkách cukru mi to bylo stejně jedno a navíc jsem dostal zmrzlinu nebo oplatek, tak co, bylo to krásný; c) babička u tohoto pořadu vyprodukovala celou řadu hlášek jako "A teď zhučí z teho koňa. Vidíš! Už je dule." nebo "Proboha, dyť stojí vedle tebe!" (na slepou Esmeraldu:); d) ten příběh byl tak strašně blbej, až byl vlastně krásnej :) P.S. Kvůli zachování nostalgických vzpomínek nehrozí, že bych se na to ještě někdy v životě znova podíval :) ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle sviňě za to může! Tahle jakože přisleplá kráva to má na svědomí! Tahle zrůda v rouše beránčím může za morální a intelektuální úpadek v české kotlině! Dříve lidé četli klasiku, protože v TV bylo prd, ale teď jsou tam místo prdu sračky a lidi to hltaj. Tahle ta esmeralda (s malým e, nestojí mi za velký). To ona je tím neutronem, který rozpoutal neřízenou jadernou reakci, která uvolněním své energie spustošila mozky drtivé většiny diváků. Sice upalování se u nás nosilo před dávným časem a morální a humání to moc není, ale rozhodně říkám: Na hranici s ní! Kill! Ty svině! Kill! ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Je to zelené a naráží to do popelnic. Co je to ??? ESMERALDA !!! Každodenní výplach na TV Nova z doby před mnoha a mnoha lety ... no a Nova drží tradici a stále vysílá jednu sračku za druhou. Ale je to prostě nostalgie ... nenáviděná mrcha Fátima, idol ženských srdcí Chozé Armando a strhující doktor Malavér po boku již zmíněné Esmeraldy, se nesmazatelně zaryly do srdcí mnoha diváků. A stejně je to sračka. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj šialené! Ako keby nestačili dve, či tri takéto telenovely, ich je neúrekom a aj priveľmi dlho trvajú. Toto bola ďalšia snímka, ktorá čerpala z iných predchádzajúcich a znova to naťahovali podobnými príbehmi a zápletkami, ktoré boli o ničom. Herecky katastrofické a nedivím sa, že sa slovo Esmeralda stalo symbolom hroznej kinematografie a hrozných telenoviel. Hrozná romantika, presladená hlúposť. Ťažko hodnotiť inak ako odpad! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle byla moje nejoblíbenější telenovela :-) Možná to bylo tím, že to byla jakoby první populární telenovela uvedena na naší tv stanici ale mě to bavilo. V tomto jdu proti proudu a slovo odpad si to nezaslouží ani náhodou. Znám daleko více sraček i telenovel, které stáli za starou bačkoru a hodnotit to odpadem jenom skrz toho, že se o tom navykládalo plno vtipů a posměšků je nesmysl! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Postava Crisanty byla poslední rolí herečky Diny de Marco. Po 7 měsících od skončení natáčení podlehla vě věku 60 let rakovině. (Agatha)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)

Reklama

Reklama