Reklama

Reklama

Blackpink: Light Up the Sky

  • USA Blackpink: Light Up the Sky
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 2020, 79 min

Režie:

Caroline Suh

Hrají:

Jennie Kim, Jisoo, Lisa, Rosé, PSY (a.z.), Emma Stone (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

Za jejich raketovým vzestupem stojí léta dřiny, velké sny i spousta překážek, které společně musely překonat. Příběh korejské dívčí skupiny BLACKPINK. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi mile překvapen množstvím negativnějších informací, které YG nechali holky říct na kameru, ač mám stále pocit, že za kamerou někdo stál se zdviženým ukazováčkem a slovy ,,Brzdi, tohle už neříkej.“ Že je k-pop otročina a YG není zrovna nejlepší zaměstnavatel je totiž známý fakt a Light Up the Sky není pouhým nahlédnutím do života nejpopulárnější dívčí skupiny na světě, ale i do k-pop světa jako takového. Na jednu stranu koukáte, jak jsou holky šťastné, že ty roky neskutečné dřiny přinesly své ovoce a přímo z nich cítíte tu radost z tance, zpěvu, slávy a peněz, na stranu druhou však celý dokument působí neskutečně depresivně vzhledem k tomu, jak vlastně nemají žádný osobní život, neustále jim je někdo za zadkem a setkání s rodinou je sváteční příležitost. Jakožto fanoušek bych si přál, aby Blackpink pokračovaly co nejdéle, lidsky jim však přeju, aby našly v životě něco lepšího. ()

Newman68 

všechny recenze uživatele

Dokument na příkladu skupiny Blackpink demonstruje, co je to K-pop. Ač mi je tento žánr více než cizí, rozhodl jsem se rozšířit si obzory. Člověk ani nemusí umět číst mezi řádky, aby pochopil, jak tento svět funguje. Ohromný tlak vydavatelství, agentů a jiných hledačů talentů vede až k drezuře velké skupiny dětí, které jsou odtržené od svých rodin a domovů. Vše směřuje k postupné krystalizaci těch nejlepších, kteří vydrží a překonají všechny zkoušky a bolesti. A co je jejich cílem? Posuďte sami. Cokoliv to je, tak je po projití cesty minimálně zasloužené. ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Milý dokument, vďaka ktorému som sa dozvedel, prečo členky (alebo aspoň väčšina) skupiny Blackpink vie tak dobre po anglicky, aj čo sa týka prízvuku. Taktiež sa mi potvrdilo to, čo som predpokladal, že na východe tieto popové hviezdy cielene vytvárajú. Okrem toho, nakoľko skupina existuje možno 4 roky, sa toho ani veľa dozvedieť nedalo. 7/10. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Sam neviem čo mám k tomuto filmu povedať. Som neskutočne šťastný že o skupine Blackpink vznikol dokument, ktorý vyrozprával dokonale príbeh každej jednej členky skupiny, ich spoločné začiatky a ťažkú cestu ktorú prešli aby boli právom na vrchole modernej K-Pop a popovej scény. Mega silný zážitok pre fanúšikov skupiny, dojemný a silný príbeh o tom ako sa 4 rôzne osoby spoja vo veľké priateľstvo až za hrob a vytvoria najväčšiu senzáciu. Bravo🙏 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Přestože pár korejských skupin znám, stěží bych se označila za fanouška K-POPU (spíše poslouchám japonskou hudbu). Tyhle holky si mě ale nakonec přece jenom získaly. Poprvé jsem si jich všimla před pár lety nedlouho po jejich debutu a tehdy jsem je měla za další z množství korejských hvězdiček, kterých holt Jižní Korea "produkuje" hodně (jak nám ostatně ukazuje i tento dokument). V minulém roce (2020) si však moji pozornost získaly znovu skrze spolupráci se západními interprety (Lady Gaga, Selena Gomez) a to už samo o sobě nepovídalo, že se přece jenom v rámci korejského šoubyznysu dost vymykají. A tenhle dokument to nakonec docela hezky vykresluje - zaprvé to, v čem se odlišují (mezinárodní prvek), zadruhé to, co mají naopak společného s jinými korejskými hvězdami - a to je ten "krutý" výcvik skrze nějakou velkou zábavní společnost (v tomto případě YG Entertainment). Něco takového je u nás v Evropě, kde se někdo "systematicky" proslaví tak možná akorát skrze nějakou talentovou soutěž, v podstatě nepředstavitelné. Na jednu stranu je to fascinující a člověk si říká "pokud to ti talenti fyzicky a psychicky ustojí, tak proč vlastně ne?", ale na druhou stranu je to opravdu drsný způsob, jak vytvářet nové schopné zpěváky a tanečníky. Holkám z Blackpink možná hvězdy přály a o nich ostatně tento dokument je, ale diváka dost možná napadne, kolik dalších podobně talentovaných holek to buď neustálo nebo byly nějakým způsobem "nevyhovující", takže je z výcviky vyloučili. Říkám si, že tenhle systém možná ve výsledku vyprodukuje i množství frustrovaných a traumatizovaných lidí... Každopádně je zajímavé do toho tímto způsobem trochu nahlédnout a zamyslet se nad tím. Pokud jde o Blackpink samotné, vzhledem k tomu, kolik dřiny do toho očividně dávají, tak jim ty úspěchy a slávu rozhodně přeju. Bylo fajn se s nimi skrze tento dokument lépe seznámit a určitě je budu mít v hledáčku i nadále. ~(4,0)~ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama