Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 8 000 000 $ Otvárací Víkend: 3 397 404 $ (v 668 Kinách) Tržby USA: 34 469 210 $ Tržby Celosvetovo: 60 378 584 $Najlepšie je ak nebudete mať predstavu o čom je Monštrum,ja som to nevedel,tak som bol z celkového vývoja príbehu prekvapený.Výborné ústredné duo,hustá atmosféra pri každej jednej vražde.Som spokojný a zdesení zároveň. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já teda Charlize Theron nemám zrovna moc v oblibě, ale musim uznat, že nejlepší věc na celym filmu je asi její hereckej výkon. Sice vypadala, jak kdyby jí někdo na xicht nahodil omítku, ale zahrála tuhle podivnou roli naprosto přesvědčivě. Christina Ricci byla vždycky divná, takže se k ní hodila. Problém filmu je v tom, že pokud jsem na začátku pociťoval k hlavní dvojici aspoň trochu sympatie, tak postupem času mi ty dvě krávy začaly lézt na nervy a na konci bych jim dal oběma elektrický křeslo. Za zmínku stojí docela dobře zvolenej soundtrack. No aby taky ne, když je pod tim podepsán BT. Celkově průměrnej film na jedno zhlédnutí... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, snad jen málokterá herečka (považovaná za krásnou) by měla odvahu nechat ze sebe udělat takovou nesympatickou, hnusnou tlamu, jako Charlize Theron v tomto filmu (podoba se skutečnou vražedkyní je až zarážející). Ještě působivější než práce maskérů je však ten absolutně přesvědčivý herecký výkon, bez kterého by tohle psychologicko-kriminální drama ztratilo kus ze své výjimečnosti. Je obtížné se smířit s předloženou depresivní realitou, snad tedy pro tu všudypřítomnou odpudivou beznaděj a lidskou ubohost nejsem schopná hodnotit plným počtem hvězdiček. 75% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)
  • Film byl natočen za 28 dní. Někdy stihli během jednoho dne natočit až čtyři scény nebo devět stran scénáře. (Martinibaby)
  • Vyšetrovateľ FBI, ktorý profiloval stíhaných, Robert K. Ressler, sa o Wuornosovej (Charlize Theron) krátko zmienil vo svojej autobiografii. V roku 1992 napísal, že často nehovoril so ženami – sériovými väzenkyňami, pretože ony inklinujú skôr k zabíjaniu v afekte ako v podobe postupných krokov. Poznamenal, že Wuornosová bola vzácnou výnimkou. Operné spracovanie jej životného príbehu malo premiéru v roku 2001. Opera s názvom "Wuornos" bola skomponovaná skladateľkou a libretistkou Carlou Lucerovou. V roku 2002 novinárka Sue Russell vydala knihu o jej živote nazvanú "Lethal Intent". Nórska aggrotech kapela Combichrist volá vo svojej piesni "God Bless" celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Aileen Carol Wuornosová. (Raccoon.city)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama