Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Dampfer odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že přece zatraceně musím na tomhle filmu najít aspoň ždíbeček kladu, který by mohl vyzvednout hodnocení tak o hvězdičku, ale i po třetím shlédnutí musím odpad ponechat, protože taková slátatina ubohého děje, mizerných hereckých výkonů, trapných vtipů, předvídatelných situací, hrající si ještě na něco extra dobrého a cool, si opravdu ten odpad zaslouží. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Na první díl to nemá, je zde i dost méně vtipných scén, ale stejně je to fantastický film, který zabaví při nudné chvíli. Stejně jak jsem psala v předešlé recenzi, Freddie a Sarah si užívají každou chvíli spolu na place, tento manželský pár miluju, Velma skvělá, Shaggy rovněž, Scooby hezky animovaný. ()

Reklama

gabriela.suc 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na moje dětství. Bylo mi asi tak deset let, když jsem to viděla. To se mi líbilo a bavilo mě. Teď jsem náročnější divák, dávám tři hvězdy jako vzpomínku na dětství, podobu herců s kreslenými postavami a za oddech. Jinak, někdo psal myšlenku, že postavy s jejich oblečením by zapadly spíše do 60. let a ne do současnosti. Té myšlence dávám za pravdu :) Dvojka se mi líbila víc, postavy byly vyspělejší, než v jedničce, kde se chovali jako uražené paličaté děcka. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Značně horší než první díl. V popředí je (nudný) příběh a vtipy šly stranou. Jediný, kdo je tu obstarává jsou Shaggy a Scooby, ale funguje to na principu, že se chytne 1 vtip ze 100. Zasmál jsem se asi hodně jen dvakrát - ikonická scéna s lektvary a sjezd ze skály po víku popelnice, ale spíš proto že to bylo dost pitomý (v nejlepším případě by skončily pozbytek života v kómatu). Odstrčit Daphne stranou byla obrovská chyba! Nato, jaké to jsou nespoutané příšery, byly dosti chabé. Trapné kostlivce šlo porazit jen tvrdou ránou pěstí a ,,zombík" v celém filmu jen řídil kamion a pozvracel novináře, wtf?? Spoléhat se na nejsilnější a jediné silné asfaltové monstrum samozřejmě nemůže vyjít. Horší 2* jen proto, že se na to dívalo jakž takž fajn. VYHODNOCENÍ: DO ČEHO TO ZASE VELMU PROBOHA NAVLÍKAJ!? SPOLIER: Wtf, nechápu moc tu scénu s Patrikem a Velmou. Přesvědčuje ji, aby mu věřila a chytla se jeho ruky, když tak učiní a dostane se opět nahoru, tak se jí DOSLOVA pokusí zabít tím, že ji hypne tam dolů, wtf?? A ještě na konci se tam baví jakoby nic a tančí si tam vedle sebe, to mě teda Velma zklamala, takhle hloupá obvykle nebývá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +věrná adaptace kreslené předlohy -děj/// Když jsem před lety viděl jedničku, očekával jsem od ní mnoho, ovšem byl jsem totálně znechucen. Nevím jak bych se díval na film dnes, ale na pokračování jsem se připravoval s jistým odstupem. Možná i proto jsem nebyl tak zklamán a u filmu se i trošku bavil (Velma v přiléhavém oblečku). Film je natřískán nadupaným soutrackem a mnoha vyzuálnímy efekty. Ovšem obojí hodnotím zlatou střední cestou. Jednak hudba je moc uřvaná a některé skongy mě neslovily a efekty jsou čistě na efekt ( I když kosutrouni byly fakt super). Co bych však v tomto směru hlavně film vytkl, je jeho přílišná barevnost, proto hodntím 5/10,někomu se to líbít může a někoho to odradí. O obsahu filmu se asi nemá cenu moc zmiňovat, možná zaujme příběh a zápletka, ale rovněž by mi muselo být míň jak 5 abych se nad dějem nepozastavoval. Příště dám přednost animáku./// Celkem 40%/// ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Když Záhady s. r. o. odjíždějí ze staré školní klubovny před Kapitánem Cutlerem, v jedné scéně se do zadních dveří dodávky zarazí šipky s řetězy, ale v další scéně už dodávka odjíždí bez nich. (IvcaSammet)
  • Ve scéně v muzeu, kdy blesk rozbil okno, byl rozbity i rámy. Při pádu okna však již rámy není vidět a střepy hned třikrát. (MIG29)
  • Zlatá malina 2004 za nejhorší remake nebo pokračování. (!Malak-11!)

Reklama

Reklama