Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (153)

plakát

Král (2019) 

Nikdo není osamělejší než král. Ten film jsem musel rozdýchávat a po dlouhé, dlouhé době, jsem při tom nechával uplynout celé titulky s naprostým ponořením do ne epické, jak by se dalo u takového filmu čekat, ale velmi komorní a procítěné hudby. S (ne)příjemnými zimomriavkami prožité vnitřní drama někoho, kdo ke konci jenom zjišťuje, jak bláhový byl a jak se jeho hrdinské skutky pro národ stávají ve světle pravdy pouhými uspěchanými a na tak promyšlenými rozmary. To vše v perfektním řemeslném hávu, s vynikajícími, pohublými a středověkem zuboženými pány (hlavně) Edgertonem a Chalametem, i ostatními (za mě osobně dostatečně vředy pokrytý a odpudivý král "Otec" v podání mého oblíbence Mendelsohna nejlepší "vedlejší" figura). Dva finální rozhovory po "příjemné akční vložce v bahně" absolutně masochistické, co do radosti z dramatických momentů. Nezbývá než doporučit, ale akčňák s rytíři a zářivým koncem to není...

plakát

LEGO® příběh 2 (2019) 

Dyť já si ve sklepě taky stavím město! A když máte trochu větší věkový rozdíl s nejmladším sourozencem (naštěstí to v tomto případě není setra! :D), sem tam z vašich dokonale propracovaných kreací něco zmizí do země "Za dveřmi a schodištěm". Už jen litanie Hustěnky nad tím, že mohli všechno znovu vybudovat na tisíckrát a ONI se vždy vrátili, mne navnadila na to, že duch jedničky se neztratil a bude to jízda. Byla. Barevná magořina, odkazy na filmy, licence a série Lega ("Marvel nám nebere telefon!"), na jedničku samotnou, mix zábavy a (I !!!) vážných momentů. Ony i ty "otravné"písničky nebyly vůbec otravné (zní to divně, jenže vám jednoduše posouvaly děj). Propojení dimenze DUPLO a FRIENDS fungovalo na 101%, a i přes doslovnost některých vtipů nemohu být nespokojen. Navíc, když jste AFOLák (dospělý Lego fanda= magor), který vyrůstal ve válce s "mladšími" a "Úložný box" byl vážná a reálná hrozba, nemůžu jinak něž za plnou palbu. A narážky samotného scénáře na "skřípot" reálné a fantaskní lego roviny tenhle rozpor dokonale smázly. Fanouškovský sen a další utracené prachy v Pompu vedle kina.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Když je velkým kladem filmu Lady Gaga a není to tím, že by zbytek byl tak úděsný. Příjemné překvapení, až neskutečně! Tedy, ne že bych Gagu neměl na seznamu nenáviděných tvůrců, ale její hudba jde mimo mé spektrum, a určitě jsem od ní neočekával tak dobře zahranou postavu, kdy v podstatě je na ni velmi trefně nastavena (při zjištění, koho chtěl obsazovat Eastwood, no nevím...) Navíc, když zpívá ty "klidnější" z písniček, páni, ona je fakt dobrá! A Bradley jede, ono někdy mám u filmů "jednoho muže" (režie, produkce, scénář, hlavní role) strach, aby to nebyly nepovedená oneman show, ovšem tady platí opak, on ví co dělá a vše pěkně odsejpá. Ústřední píseň fajn, i když osobně mým uším více "zachutnaly" ty vedlejší, hlavně ty country-rockové od Jacka. A že to bylo "sladké"? Není to náhodou romantický film? Když ve mne po konci zůstával opravdu dobrý pocit, a pokyvoval jsem hlavou nad fungující chemií Bradlyho a Gagy, s občasnými vstupy sympatických vedlejších postav (otec, řidič, bratr), říkal jsem si i "Není to nejlepší hudební film minulého roku?". A ano, viděl jsem Bohemian Rhapsody.

Poslední hodnocení (668)

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

02.12.2023

Poslední souboj (2021)

26.11.2023

Barbie (2023)

13.11.2023

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023)

17.06.2023

Andor (2022) (seriál)

29.05.2023

Sebevražedný oddíl (2021)

23.08.2021

Neporazitelný (2021) (seriál)

23.08.2021

Ex Machina (2014)

23.08.2021

Král (2019)

26.03.2021

Reklama