Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (501)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Blesk nikdy neuhodí dvakrát na to stejné místo, pokud nejste Phil Lord a Chris Miller. Ti blázni to znovu dokázali a znovu posunuli Spider-Mana, animaci a superhrdinský filmy o úroveň výš. Na tak velkolepý, energický a divoký film, který je tradičně nabobtnalejším a velkolepějším pokračování se však jedná často o překvapivě komorní a emocionálně silný kousek. Který nezapomíná na důležitost výstavby. Postavy, mytologie, zápletky a záporaci se krásně organicky rozvijí, jakoby to od začátku měla být jasná trilogie. Takhle přirozený pokračování, které krásně pokračuje v načrtnutých vztazích a tématech, jen tak neuvidíte. Ovšem je to jen první půlka z celku a tak tu máme trochu podivnou strukturu, která hlavně ve finále brání filmu naplnit stejný potenciál. A až trojka zpětně ukáže, zda se tenhle film postaví po boku staršího brášky a nebo půjde o lehce slabší film. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne orgie pokračujú. Po jednotke som bol samozrejme predpripravený ohľadom očakávaní, ale viete čo? Aj tak som bol opäť očarený tou zbesilosťou farieb a štýlov animácií. Spider-Man posunul vizuálny kvalitatívny strop, ktorý sám v minulosti nastavil. Príbehovo tiež ambicióznejšie. Dnes už Marvelom tak moc znásilnené téma paralelných vesmírov, tu vďaka "bezhraničným" možnostiam animácie, funguje výborne. Ak chcete animák, ktorý je iný, ktorý má svoj jedinečný štýl, a ste aspoň trošku superhrdinsky pozitívny (nemusíte byť vyložene fanúšik Spider-Mana), tak môžem určite odporučiť. Samozrejme Vás naserie koniec, ale tak kto si počká, ten... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem ještě neviděl takovou práci, jakou předvádí všichni režiséři a producenti Miller s Lordem v tomto filmu. Neskutečná, hudbou namixovaná, specificky animovaná, šleha, která samozřejmě na diváky přenáší tolik stymulů, že je až může zahltit a kvůli (na animáky opravdu hodně nestandardní) stopáž 130ti minut čistého času  taktéž může přestat bavit. Leč Spidey si naprosto zaslouženě odnesl nadšené ohlasy a dolary z kin a já doufám, že i přes ty všechny produkční problémy se toužebně očekáváné trojky dočkáme dříve než za pět let jako tentokrát. Za ten cliffhanger tvůrcům rozhodně neděkuji, za ten drive snímku a Gwen Stacy v podání jako vždy dokonalé Hailee Steinfeld ano. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytočné vypisovať subjektívne negatíva pri filme, ktorý bol tak pozitívne globálne prijatý, nehovoriac o nadšení cieľovej kategórie, čo je inteligentnejšia mládež, povedal by som. Za mňa už príliš nefunguje wow efekt prvej časti, všetko je väčšie a komplikovanejšie, až by som výsledok nazval organizovaným chaosom. Ten mi bránil sa viac zamerať na postavy, ako to napríklad robí záverečná štvrtina, dovtedy môj mozog bojoval s nanosekundovými zmenami premyslenej bohatej mizanscény. Ale uvidíme po ďalšej časti, ktorá snáď všetko uzavrie. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi líbila spousta věcí, hlavně komiksový vzhled, úžasné akční sekvence a sladký fan service. Problém, který jsem s ním měl, je, že přestože se jedná o 2 části, tak velká část emocionální expozice byla natahována mnohem déle, než bylo nutné, a to prostřednictvím neinvenčních dialogových scén mezi Milesem či Gwen a rodiči. První hodina filmu je věnována tomu, abychom pochopili, že Miles je mladý muž, který hledá svou cestu životem (netuším, jak to některé mladší děti v sále vydržely, asi je jen fascinovaly křiklavé barvy). Lepší scénáristé by to mohli zpracovat mnohem zhuštěněji a stále by to mělo potřebný dopad. Vzhledem k tomu, že film končí v bodě, který působí jako přirozený začátek závěrečného třetího aktu, zanechal ve mně pocit zkratkovitosti. Jsem zřejmě jeden z mála, co nemusí seriály. Bohužel, za pár let už zřejmě nebude nic jiného ani v kinech... Očekávám, že až opadne prvotní mega reakce fanoušků a více obyčejných diváků odejde šokováno zprávou "to be continued", skóre na ČSFD výrazně klesne. Připadám si drsně, když to říkám, protože animace, soundtrack a postavy jsou úžasné! "Spider-Man: Napříč paralelními světy" je celkově dobrý film. Jen mi přijde, že se lidi chovají, jako by to byl nejlepší animovaný film, který kdy vyšel, ale to prostě není. Nedosahuje ani velikosti svého předchůdce. Snad to finále příští rok bude stát za to! /60%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Scéna, kde na sebe skoro všichni Spider-Mani ukazují, je odkazem na známý meme, na který se odkazovalo již v potitulkové scéně prvního dílu. (SpiderBoy)
  • Film měl být původně vydán již 8. dubna 2022, nakonec kvůli pandemii covid-19 byl film přesunut o více než rok. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama