Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (887)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma nasadenie Tobey Maguire do ulohy superhrdinu.Podla mna sa vsak ulohy zhostil vyborne a svojim nespornym hereckym talentom dal pavuciemu muzovi ludskejsi charakter.Film na mna posobil tak nejak mdlym dojmom, uviazol niekde medzi dramou a akcnakom. S odstupom casu, ked uz som mal tu moznost vidiet pokracovanie musim povedat, ze to co v jednotke naskicovali (mam na mysli vnutorny zivot superhrdinu), je do detailov rozpiplane v dvojke a tak jednicka je pre mna len akousi rozletovou drahou k lepsiemu pokracovaniu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Úctyhodný milník, který vykopl komiksové filmy do nové éry. Jasně, ve srovnání s tím, co přišlo pak, je to pořád teprve začátek, takový Spider-Man Begins bez geniální režie Christophera Nolana, ty čtyři hvězdičky ale ani omylem nevyjadřují, jak hluboko do srdíčka se mi tenhle film v dětství zapsal. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Koepp / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Laura Ziskin, Ian Bryce, Grant Curtis, Avi Arad, Stan Lee | Distribúcia: Colubia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Production | Rozpočet: 140 miliónov $ | Tržby: 821,708,551 $ || ♫ dokonale vykresluje pocity, ktoré film nepochybne má. Maguire je na rolu Spidermana ako stvorený, a všetko okolo je tiež veľmi trafené. S príbehu sa vyťažilo všetko, čo sa dalo, no je dosť skrátkovitý. A ajkeď som to už videl viac krát, neviem prísť na to, čo k tej vytúženej dokonalosti prvému pavučiakovi chýba... Dubing: Sk - 65%, Hu - 80% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zásluhou hlavních představitelů - Tobeyho Magiura a Kirsten Dunstové - i toho, že minimálně v milostných scénách mají co hrát, je na co se dívat. Do značné míry obstojí i užší "komiksové" scény a přijatelně je prezentován také základní černobílý spor tohoto dílu. V komiksovém žánru jde určitě o špičkové dílo a kvalitou svých četných přesahů do "vysokého" hraného filmu je s to zaujmout i ty, kteří mezi fanoušky těchto novodobých technoutopických pohádek rozhodně nepatří. Už v tomto vydařeném pilotním díle jsou ale také jasně patrny náznaky budoucího rozmělňování, které souvisejí s postavou zlověstného zeleného skřeta. Na oltář kasovního trháku tu bylo přineseno s poměrně velkou bezohledností umění a možná vyšší kvalita. V hollywoodské často zmetkárně na sny je to bohužel spíš pravidlo naž výjimka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komiks nemá vo všeobecnosti zložitý, či inak náročný dej a Spider-Man nie je výnimkou. Jednoduchá stavba príbehu má svoje klady aj zápory. Veľká časť filmu je venovaná Petrovej snahe získať si srdce krásnej M.J. a zvládnutiu nových schopností. Možno práve kvôli tomuto sa tento film hodí skôr pre ženy a nový Amazing Spider-Man skôr pre mužov. Po trikovej stránke je Spider-Man až na pár scén zvládnutý veľmi dobre a prekúsnuť sa podľa mňa dá aj fakt, že pavučiny miesto toho aby vylietali z mechanických dávkovačov, vystreľuje Peter rovno zo svojho tela. Herecké výkony sú dobré, ale nijak výnimočné. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (188)

  • Pavouk použitý v tomto filmu nebyla černá vdova, ale snovačka, pavouk černé vdově velice podobný, ovšem s jiným zabarvením, navíc ne nebezpečný. Pavouk byl před natočením scény uspán a přebarven tak, aby jako černá vdova vypadal. (DexMASTER094)
  • Poněkud kontroverzní rozhodnutí vybavit Petera Parkera (Tobey Maguire) organickými vrhači pavučin režisér Sam Raimi svého času komentoval: "Asi před deseti lety napsal James Cameron svou synopsi scénáře. Velmi dobrou, se spoustou skvělých nápadů. Jedním z těch, které jsme použili, bylo, že si Peter Parker své pavučiny nevyvine vědecky, ale že se stanou součástí jeho těla. Na jednu stranu to z něj dělá tak trochu zrůdu, ovšem když se na to podíváte z jiného úhlu, prohlubuje to lidský rozměr postavy. Chtěl jsem, aby byl Peter jeden z nás, ne nějaký geniální chemik, který si doma vyvine zařízení, jaké nedokáže vyvinout žádná obří společnost." (NIRO)

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama