Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 2
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 128)

akisha 

všechny recenze uživatele

No fůůůůůůůůůůj!!! Už dlouho mě film tak nenasr*l, od začátku do konce děs a hrůza. Garfield nesympatický pako, Stone nesympatická pipka, jejich love story otřesně nudná, nepřekvapivá, úplně NIČÍM zajímavá. Hlavní padouch Electro absolutní trapnej lulan, z jeho keců trapnost přímo kape, charizma nepobral ani co se za nehet malíčku vejde, jeho skutečně neděsivý vzezření světélkujícího ducha by se hodilo spíš do animáku pro děti 5 a méně. Film je strašně dlouhej, má nekonečně natahovanej konec plnej hnusný počítačový akce, kterou jsem celou odzívala, jediný co zaslouží body, byl hereckej projev Danea DeHaan, ten aspoň za něco stál, ač jeho příběh naplňoval klišoidní rovnici celýho filmu taky na 100%. Přesně ten typ tupýho filmu se spoustou digitální akce, kterej nesnáším. 1* z milosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako jednotka: 3,5*. Nie je to zlé, ale Foxx je ako zloduch biedny, Giamatti je tu skôr len ako kuriózna výzdoba a dobré meno zla zastupuje aspoň zvrhlý klan starých dobrých Osborneovcov. Bohužiaľ ako minule, i tu je divák trestaný brutálnym strihom (z deja bola vystrihnutá napr. zásadná scéna s otcom) a tým, že samo štúdio nevedelo, čo presne chce (takže ako v jednotke, aj v dvojke je plno načatých a nedokončených vecí). Potešil ma drsný koniec; som rád, že naň tvorcovia nabrali odvahu, hoc pre fanúšikov komiksov je to už X desaťročí šlabikár. A je určite správne, že napokon pozná identitu Spider-Mana len pár ľudí a Stan Lee je medzi nimi, to ozaj schvaľujem. Osobne si myslím, že je škoda, že sa séria po dvojke skončila; Marc Webb univerzum poslal úplne iným (lepším) smerom, než preceňovaný (ale priekopnícky, to sa mu musí nechať) Sam Raimi. A Garfield je určite lepší Spider-Man, než Maguire (naopak Sally Field bola veľmi zlý kastingový ťah). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není červenomodrý pavouk jako červenomodrý pavouk. Mě ten Webbův baví mnohem víc než ten Raimiho, ale asi to bude pouze tím výrazně zdařilejším hláškováním v akci. V rodinném životě plném traumat jsou si totiž tito pavouci nápadně podobní a když jejich trýznivé utrpení srovnám s hádkami sousedů odposlechnutými přes otevřené okno, tak v tom nevidím výraznějšího rozdílu. Takže za mne bych příště prosil více akce, více pavučin, více hlášek a méně ztrácení času vnitřní rozpolceností, ať se konečně může Spiderman stát šerifem Nového Jorku a může slavnostně rozpustit NYPD. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Čert vyletěl z elektřiny, bez klobouku bos. Spiderman natloukl mu nos. Druhý díl, který je vlastně pátý či šestý... ty vado, už to ani nestíhám počítat, kolikrát musí natočit homohrátky toho poštípaného kluka. Druhý díl, kde se velmi zdlouhavě prožvaníme až k osvobozujícím titulkům, díl, kde uvidíme spíďáka několikrát poctivě plakat, vrhnout několik spermoidních vláken po místním kostele a nakonec happy hour s výlítnutejma pojistkama. Jo, málem bych zapomněl, do toho ještě Gobelín, k jehož třem akčním minutám slávy musel jsem já vyslechnout dvě hodiny bezobsažných žvástů o jeho mrtvým fotrovi. A do toho všeho ještě ta užvaněná blonďatá neherečka. To bylo moc i na starýho Segrouše. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak zatím to vypadá na překvapení roku. Bál jsem se hodně, zvlášť po dubstepových trailerech, ale dobrý. Příběhově možná zbytečně natáhnutý a zabíjející sám sebe, ale přece jen lepší než jednička. Podařené hlášky (překvapivě výborný dabing) a dokonalá, opravdu vypiplaná akce korunovaná ikonickým momentem, který kdysi zatřásl komiksovým světem. Odporný Fox jako Elektro je díky svým schopnostem neokoukaný, ale kdokoliv jiný by v té roli byl lepší, kdokoliv. Giamatti se ve filmu moc neohřeje, ale DeHaan si Harryho vychutnává na maximum, Goblin už je do filmu cpaný na sílu a klidně mohli díl počkat. Přesto. Čekal jsem po ukázkách katastrofu a nakonec velice silné 4. S celkovým ladění jsem pořád spokojenější než u Ramiho. Těším se na trojku, našlápnuto mají velice dobře. - Dej mi to, já to vyperu. Posledně jsi všechno zbarvil na modro-červeno. - No já jsem pral... vlajku. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Na konci filmu si při procházení temné postavy v tajném oddělení Oscorpu si můžeme všimnout křídel, která jsou později pozměněna a využita ve Spider-Man: Homecoming (2017). (GejmronCZ)
  • Marc Webb nechtěl při natáčení používat IMAX kamery, ale přesto chtěl film v tomto formátu promítat. (Claude Speed)
  • Zatímco první film byl pořízen digitálními kamerami, tentokrát se natáčelo na klasický 35mm film - což byl pravý opak běžného trendu při vzniku jiných úspěšných sérií. (NIRO)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama