Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené pokračování, které řadím na stejný stupínek jako první díl. Jen mi tu chyběl Willem Defoe a jeho Green Goblin, který mi přišel charizmatičtější než Dr. Octopus. Maguire ani Kirsten Dunst nezklamali a opět se na ně velmi pěkně kouká. Celkově jsem se dobře bavil a jít na to do kina, tak bych tohle pokračování docenil jiste ještě víc...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chudý superhrdina, dlouhodobě ignorující fyzikální zákony, se vrátil s poruchou svištění vláken, trochou rozpolcenosti a chapadelným protivníkem. Novotou to sice nijak nezavání, ale já jsem nadšen z nabízené úvahy na téma - co se nedá zastavit, to se dá utopit. Prubnu to s krokodýlem a pak dám vědět. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět nadstardní výkon a hlavně více akce. Druhý díl je ve všem o něco větší a dokonalejší. Navazuje se přesně tam kde se minule skončilo. Prakticky všechny 3 díly by se daly krásně spojit v jeden celek a nebylo by to ani moc znát. Raději než doktora Octopuse mám ale Green Goblina. Potěší že postavy z redakce dostávají větší prostor. Hlavně můj oblíbenec J. K. Simmons perlí. 80% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ehm. No upřímně si myslím, že Spidey měl dostat lepšího protivníka. Protože vyšinutej vědec s chapadly, mě nepřivádí do stavu, že bych mu nejradši nakopal prdel. Záporná postava se má chovat jako svině a ne si na konci uvědomit, co všechno způsobil. Jinak si myslím, že pokračování se hodně povedlo. Tobey už není tak prkenej a Kirsten Dunst vykvetla do krásy. V závěrečné scéně, kdy Spidey za zvuku chorálů skáče nad New Yorkem mi naskočila husí kůže. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dosáhl na samotný vrchol. Vrchol své kariéry, comicsových adaptací i letošní filmové nadílky. Dva roky jsem netrpělivě čekal na druhého Spideyho, jehož úvodní dobrodružství považuji spolu s X-Men 2 za vůbec nejlepší, byť ne úplně bezchybný comics na filmovém plátně. Bombastický trailer vystupňoval moje očekávání na maximální možnou míru... a pak přišel Raimi s novým výtvorem a do puntíku vyplnil mé představy. Skvělý, vtípky nabitý scénář, precizně vykresluje ústřední postavu, její tápání mezi údělem superhrdiny a skutečným klukem, který nemá sílu žít svůj normální život. Psychologie postav je do detailu vypiplána i u všech vedlejších charakterů, zejména citové pouto mezi Mary Jane a Peterem je podáno s obrovskou působivostí - hotový emocionální nátěr. Není prostor na to vyjmenovávat všechna pozitiva - od svižné akce, výborných triků, bezchybného hereckého obsazení včetně lepšího záporáka až po dokonalou stylizaci a pevné spojení reality se světem comicsu, je jich nespočet. Ale nejcennější moment spatřuji v dokonalé symbióze popcornové akční zábavy s realistickým příběhem o sotva dospělém outsiderovi. I jako drama s nádechem romantiky dokáže Spider-Man II bez problému obstát a pobavit. Tedy pokud vás ty postavy zajímají (a to si pište, že by měly :-). Zkrátka maximální hodnocení bez výhrad a s obrovskou poklonou pro Raimiho, který válí na všech frontách; napětí, akce, spousta citací a fórků, vizuální lahůdky - vše šlape pod jeho vedením na jedničku. Pro mě osobně první comics za čistých pět hvězdiček a zatím nejlepší film letošního roku. Navíc si dost dobře nedokážu představit snímek, který by jej mohl v následujícím půl roce sesadit z trůnu. Skvělé našlápnutí ke trojce... a čtyřce... ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Pokračování Spider-Mana (2002) se mělo původně jmenovat The Amazing Spider-Man. Tento název nakonec dostal až film z roku 2012. (HellFire)
  • Alfred Molina (Dr. Octopus) si najviac obľúbil svoje pravé vrchné chápadlo, pretože práve ono mu vždy nasadzovalo okuliare alebo podávalo pohár. (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy Spider-Man (Tobey Maguire) zastavuje vlak, jeho oblek praská. Když ho však poté lidé chytají, oblek je v pořádku. (Kroup4)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama