Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Riskantní dolování poutavých vzpomínek "zvířecího" Anthonyho Hopkinse ze soužití s gorilí tlupou v Africe tvoří jen menší část po právu zapomenut(eln)ého snímku. Jejich environmentální agitka (a postesk) je sice vyřčená naplno, avšak ještě přirozeně. Oproti tomu otočení životních priorit mladého ambiciózního psychiatra Cuby Goodinga, ve vězeňském blázinci konfrontovaného se špinavou realitou, proběhne nevěrohodně, klišovitě a úsměvně pateticky (viz pitomoučká scéna "vítězství nad systémem" s esovou kartou na vycházky). ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou hlavních představitelů doplněný pro mě velmi důležitými myšlenkami. Každý si může najít tu svou rovinu, ty se nakonec všechny jakoby prolínají. Od Američanů tyhle myšlenky působí často velmi nevěrohodně, ale tady ne, stačí jenom poslouchat a trochu víc zapojit mozek. Pro většinu lidí je to však neskonalé utrpení ... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt si hraje na nějakej duchaplnej film a snaží se k propagaci nerůznějších rozumů používat Anthonyho Hopkinse. Ty jeho kecy byly fakt až trapný, pořád se snažil Goodinga přesvědčovat o svý pravdě a jinak to býto nemůže, ale já sem na to měl prostě jinej názor a proto mě nějak nedokázal přesvědčit, spíš to u mě vyvolalo úsměv, protože, spousta jeho rozumů byla dost nedomyšlenejch. Taky mi přišlo pěkně nesmyslný , že Gooding celej film nemohl přijít na to, proč vraždil, když by to muselo být jasný snad i tý gorile. A ještě by mě zajímalo, kdepak vzal tu ohromnou sílu, když kolem těch opic jen tak chodil a posedával, žádný šplhání po stromech nebo tak. Podle mě je to naprosto nedomyšlený. Kdyby se to aspoň nesnažilo tvářit strašně vážně, ale tohle fakt ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nie je obvyklé terapeutické prostredie.“ – „Tak nebuď obvyklý terapeut.“ Fúha, toto bol zlý vtip alebo čo. Horské gorily ma fascinujú, viem, kto bola Dian Fosseyová, čítal som jej knihu „Gorily v hmle“ a ak ten krásny film nevidím aspoň dva razy do roka, nie je to dobrý rok. Ale INŠTINKT babráckeho režiséra Turteltauba (pre istotu krytého bezmocným Wolfgangom Petersenom ako producentom!) je mierne povedané... rozpačitý. Od strašných hereckých výkonov cez afektovane sa správajúce postavy cez nezaujímavý príbeh až po prehnane dobre odvedenú trikovú prácu Stana Winstona („umelé“ gorily sú také dokonalé, až vyzerajú ako skutočné, čo je paradoxne mínus!). Vrcholom je odporne rutinérsky Hopkins alias 174 centimetrový tučný starý chlap, vymlátiaci sám polovicu letiska, vrátane ozbrojenej a špičkovo vycvičenej ochranky. Hollywood by mal robiť menej ekologických agitiek. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků. Nemám sice moc rád takovéto filmy. Raději dám přednost komedii, akčnímu snímečku, nebo fantasy a sci-fi. Ale tento film patří mezi filmy na které se dá podívat, hlavně také díky skvělému hereckému obsazení. Nejsem filmový kritik a nejsem ani fanatik, který musí každou novinku ihned vidět v kině pomalu jako premiéru. Jsem jen divák, který se rád podívá na pěkný film. Takže mé názory berte jako pozvání ke zhlédnutí dobrého a kvalitního filmu aspoň z mého pohledu. Doporučuji. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama