Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Občas narazím na hodně nedoceněné filmy. A Instinkt je rozhodně jedním z nich. Je to opravdové, působivé, inspirující a také k zamyšlení. Je mi líto, že hodně místních uživatelů asi tenhle film vůbec nepochopilo. Jinak by jich tolik nemohlo dát 3 a méně hvězdiček. "Svoboda není jen sen. Je na druhé straně ohrad, které jsme kolem sebe zbudovali." Až skončí titulky, zkuste popřemýšlet, jak výstižná slova ze závěru filmu to vlastně jsou... Podle mého názoru Instinkt naprosto přesně ví o co mu jde a zřetelně to také sděluje. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama z vězeňského prostředí, kde vyniká ústřední dvojice Hopkins, Cuba Gooding Jr.. Emotivní situace ala Shawshank, Zelená míle nebo slovní přestřelky mezi oběma hrdiny nemají takovou údernost a scénář místy šlape tak na půl. Nicméně i přesto se příběh s filozofickým podtextem nad lidstvem uteče a chtělo to jen šikovnější realizaci.......6/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mix filmov Prelet na kukucim hniezdom, Gorily v hmle, Vykúpenie z väznice Shawshank a ktovie coho dalsieho. A aj ked to kvalit svojich slavnejsich predobrazov nedosahuje, tak stale je vysledkom nadpriemerny film. Najlepsie funguje linia odohravajuca sa v džungli. Ta je stale pôsobiva, ci uz tym co sa tam deje, tak aj vizualne. Rovnako dobre funguje aj postupne sa prehlbujuce puto medzi Goodingom, ktory mal zase raz stastnu ruku na ulohu a charizmatickym Hopkinsom, ktory aj ked hra len na pol plynu, tak zatieni vsetkych ostatnych. Najslabsie dopadla linia v base tykajuca sa vedlajsich postav blaznov a klisoidne zleho bachara. Ekomyslienka o vrateni sa k spôsobu zivota spred tisickami rokov je pekna ale nerealizovatelna. Tak aspon som si na konci zakrical s Goodingom sloboda a spomenul si na Shawshank. :) Cely cas film vyrazne podkresluje skvela Elfmanova hudba, ktora dodava scenam emocie aj napriek schematickym dialogom. Takze stale je to film, ktory ani na chvilu nenudi a kvôli hereckym vykonom dvoch hlavnych hercov sa to oplati vidiet. 6/10. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků. Nemám sice moc rád takovéto filmy. Raději dám přednost komedii, akčnímu snímečku, nebo fantasy a sci-fi. Ale tento film patří mezi filmy na které se dá podívat, hlavně také díky skvělému hereckému obsazení. Nejsem filmový kritik a nejsem ani fanatik, který musí každou novinku ihned vidět v kině pomalu jako premiéru. Jsem jen divák, který se rád podívá na pěkný film. Takže mé názory berte jako pozvání ke zhlédnutí dobrého a kvalitního filmu aspoň z mého pohledu. Doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za přísných bezpečnostních opatření je z Afriky do USA dopraven vědec, který strávil dva roky mezi horskými gorilami a stal se členem jejich skupiny. Při jejich obraně zabil dva lovce a tři zranil. Od té doby nepromluvil ani slovo.Jeho případem se začne zabývat mladý psychiatr, který se snaží podivínského muže se zvířecími instinkty vpravit zpět do normálního života. To nejslabší na thrilleru podle románu slavného Michaela Crichtona jsou herecké výkony. Anthony Hopkins svého "divocha" nezahrál nijak působivě, ani excelentně a Cuba Gooding se svým psychiatrem nepřešel svůj obvyklý standard. Film však stojí za pozornost svým námětem, který je originální. Při menších diváckých nárocích by mohl uspokojit. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama