Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Tahle série má výhodu, kterou Star Trek neměl. Začíná jako součást velkého celku, nemá epizodní povahu a pilotní miniseriál jasně ukazuje, že tvůrci přesně vědí, kam se ubírat a jak velká porce Battlestar Galactica může být. Narozdíl od debutu startrekovské Next Generation tu zcela postrádám nedourčenost charakterů a vágnost vazeb, všechny figury šlapou od začátku na 100%, vytvářejí se nosné vedlejší příběhové linky a ta hlavní je vyšperkovaná fantastickou apokalyptickou atmosférou. Dialogy, ač se nijak nevymykají seriálové praxi, jsou dobře trefené a patetické momenty překvapivě nedřou v krku. Vizuálně je to perfektně odvedená práce, moderní ostření kamery na digitální triky po vzoru Star Wars a moc pěkné modely lodí. Zvukově lahůdka, soundtrack má takový ten moderně exotický nádech, který tomu dodává grády. Po 180 minutách minisérie vím jedno jistě – tenhle seriál chci vidět. Na takový jsem totiž pěkných pár let čekal. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Schválně zhodnotím tento pilot ještě před tím, než se pustím do samotného seriálu. Vypadá to nadějně, ze začátku se to tváří o něco víc sci-fi, než například StarGate, ale i zde se objevují vědecké nesmysly. Mno budiž, s tím se asi budu muset smířit. Jedná se ale rozhodně o inteligentně a seriózně se tvářející science fiction, které sice nebude v mém případě až taková sranda sledovat (jako ve zmíněné SG-1), ale některé charaktery vypadají obzvláště zajímavě (jako například role Jamese Callise a postava "Starbuck" Katee Sackhoff) a rozhodně se na to těším. Jinak mě překvapila profesionalita - hudba, efekty a především kamera je na té nejlepší úrovni a zaslouží jenom chválu. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poněkud "znepokojivá" stopáž pilotního dílu, se kterou jsem se opravdu zatím nesetkal - 180 min mě lehce vyděsila. K mému překvapení ovšem tento čas byl zejmě nezbytný pro otevření základního "okruhu témat", kterými se v Galactice budou zaobírat. Už v pilotu je zřejmé, že prohánění tvůrců špejlemi v akváriu hlavních postav bude natolik komplexní, že vesmír přestane s rozpínáním. Každá z načrtnutých avšak i prokreslených postav nabízí plno ambivaletních otázek. Nejde o nějaké ploché figurky, ale o plastické charaktery, které si věru musí poradit v "nelehké situaci" a jejich rozhodování není bezduchým plácnutím, ale problematickým řešením bez ideálního východiska. Naladil jsem se na příběhovou frekvenci a jsem napjatý, kam se Galactica vrhne... ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Kdyby BSG neměla takovou pověst, velmi bych váhal, zda-li po takovém pilotním filmu seriálu dát šanci a sledovat ho i nadále. Pro mě silně průměrné ve všech směrech. Ale kvůli tomu, že je BSG dnes již kultem ve Sci-Fi žánru, jsem velmi zvědav na již standartní, první sérii seriálu, a budu očekávat, jakou eventuální nálož si pro nás připraví. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Napínavý tříhodinový film, který byl vysílaný i jako čtyřdílná minisérie, je skvělým úvodem do světa Battlestar Galactica. Cyloni napadnou lidstvo a díky souhře náhod je Battlestar Galactica jedinou bitevní lodí schopnou odporu. Stará bitevní loď má být v den útoku vyřazena z provozu, přesto se stane jedinou nadějí lidstva. Skvělá hudba jenom umocňuje zážitek z perfektního příběhu, který je nejen napínavý ale i velmi chytrý. postavy jsou jako živé, hned si je zapamatujete, a finále navnadí na pokračování. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama