Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto úvodná miniséria ma na seriál skvele navnadila. Videl som už kvantum scifi seriálov, ale asi žiadny ma takto dokonale neočaril už pri pilote. Som spokojný prakticky zo všetkým - postavy, vizuál, príbeh, zápletka... Naozaj sa teším na seriál a štve ma, že som túto pecku tak dlho obchádzal! // Update 2023 - Dal som si repete a zažívam podobné nadšenie ako pred rokmi. Sky Showtime 100 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +má to fenomenální nástup, na TV film úžasné efekty a nevídanou vesmírnou akci, všemu však vévodí dynamická a napínavá hudební část, má to úzkostný příběh plný pesimismu a zároveň i nadějí -no nejsem si jist jak dlouho si budu zvykat na herce, problém mi dělal slovenský dabing/// Prvních pár desítek minut jsem si nebyl vůbec jist, jestli tohle nakonec bude seriál pro mě. Přeci jen jako fanoušek Hvězdné brány si dost těžko budu zvykat na úplně jiný "vesmír" se všemi jeho novými zákonitostmi, příběhem, postavami a dějem. Netrvalo však o moc déle a tento úvodní film mě začal naprosto pohlcovat jako černá díra pohlcuje vše kolem. Už dlouho, vlastně vůbec nikdy jsem u (úvodního!) filmu neviděl tak ohromující a napínavou atmosféru, tak drsné a efektní vesmírné bitvy a přitom vše v tak uvěřitelných a reálných kulisách. Naprosto tu chybí prvek "mi jsme hrdinové, my zvládneme všechno a dostaneme se odevšad". Nic takového tu nenajdete. Všude tu jsou normální lidí, kteří se jen snaží zachránit sami sebe a v neposlední řadě lidskou rasu. Teď už jen napjatě očekávám první díly a možná v tomto vesmíru najdu novou seriálovou vášeň./// Celkem 91%/// ()

Reklama

Eržik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poutavé. Nenapadá mě nic jiného než: realistické sci-fi, blízkost a opravdovost děje, až jednoduché principy, opírající se o dávno známé technologie z jiných vesmírných příběhů, které jsou zde, ale zcela jasně přiblíženy a vysvětleny. Star Wars zaujmou svou epičností a rozsahem. Star Trek dobrodružností a rozmanitostí. Galactica je však nejvíce lidská, emotivně příbuzná a celkově dojemně napínavá. V jednoduchosti je síla a v hloubce krása. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co když se Bůh rozhodl, že udělal chybu? Pilotní díl Galacticy je pořádným tříhodinovým mackem, který by při určitých dějových úpravách klidně mohl být samostatným velkofilmem, ale naštěstí mi bylo souzeno se s touhle (ne)sympatickou posádkou nějaký čas setkávat. Od úvodu bylo jasné, že tvůrci mysleli na všechny aspekty správného seriálu a silná psychika postav je zde umocněna zvláštní aurou, když v důsledku daných událostí prochází každý hrdina opravdovou zkouškou ohněm. Druhým triumfem je atraktivní a poutavá mytologie. Protivníci jsou zahaleni rouškou tajemství a přesto dodávají realistickému vyznění velmi temný podtón. Třetí klíčovou výhodou je pak téma. Myšlenka "co bych dělal, kdyby to dopadlo takhle" se dostane do hlavy snad každému divákovi a je jenom na něm, zda chce sledovat, jak budou reagovat Starbuck, Apollo, Bill Adama a spol. Já do toho šel s nimi a nikdy nelitoval. ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Pozvolnejsi pilotni miniserie ke skvele vypadajicimu, nadupanemu scifi serialu. Vzhledem k tomu, ze je to uvod do celehoo deni, lze mu pomalejsi rozjezd snadno odpustit. Nutno ovsem podotknout, ze slovo pomalejsi jsem zvolila pouze v porovnani s tempem nasledujicich dilu. Neznamena to, ze je tento pilot nudny. To ani nahodou. Prave naopak. Edit:// Po shlédnutí všech dílů musím čestně podotknout, že to je nejlepší scifi seriál, který jsem kdy viděla. Promiň Jossi, Firefly až na druhém místě. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama