Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O jedné neděli, kdy je vyhlášen sběr železného odpadu, naleznou děti podivuhodný drátěný hlavolam, který plní každé přání. V městečku, kde děti žijí a chodí do školy, záhy vypukne zmatek. Jenže sobečtí dospělí, chtějící záhadnou věc prozkoumat, kouzlo zničí... Pokus o moderní pohádku, zasazenou do současných reálií, velkého úspěchu nedosáhl a záhy se zařadil mezi pozapomenuté tituly. Určitou zvláštností je, že režisérem filmu je dokumentarista Václav Táborský, jenž se do vyprávění pokusil začlenit i dokumentaristické prvky, zejména v kresbě prostředí. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (21)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem čekal, co si tak děti budou přát a co jim fimaři dokáží při svých možnostech splnit a jak si to budou ty děti užívat. Bohužel tohle je to první, co člověka napadne a pak na to kouká a říká si, je to trochu bokem než bych si přál já, kdybych byl v situaci, že najdu drátěný hlavolam či prsten, kterým nevím proč by měl patřil jen Arabele a čarodějům, a vše to skýtá velké množství možností jak se v životě trochu pobavit... a přece už dvacet let nikdo v českém filmu se do tohoto tématu nepustil... První filmová role pro L. Sobotu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipné a zábavné. Samozřejmě že pro mě už je teď zajímavější ta dospělácká rovina s výbornými Vomáčkou, Landovským a Kostelkou, ale pro děti musel být tehdy nářez i ten hlavní příběh, kdo by tuhle věcičku nechtěl mít doma. Potěšilo i pěkné komorní prostředí Nového Města nad Metují, prostě pohodová rodinná komedie. Zub času zapracoval, ale stále dobře koukatelné. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru výborný snímek. Perfektní dětští herci a velmi milé obsazení. Vostrčil, Trégl, skvělý pár Kostelka - Růžičková či mlaďoučký debutující Sobota (zajímalo by mě, kdo ho poté přivedl k jeho tajtrlickému herectví, zde působí zcela normálně). Dětský svět a možnosti bez hranic způsobí ve městě krásný, absurdní zmatek, jenž by měl sloužit všem lidem. Morální status dětí zde sympaticky převyšuje ten dospělácký. Souboj dětské fantazie s přírodními a fyzikálními zákony i krásná šedesátková atmosféru, kterou zde upřesňuje skvělá hudba a dobově vymóděné děvčata na ulici. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásně nečekaný návrat do dětství. Pamatoval jsem si dvě scény, ale neznal název filmu a už vůbec netušil, že je to první film mého oblíbence pana Soboty. Němohra pana Landovského /43/ při předvádění velblouda a dalšího je prostě úžasná. Nu, je to svěží, bez hluchot a určitě zajímavé pro všechny generace. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Po letech viděno znovu a hodnocení opraveno o jednu hvězdu nahoru. Má to nakonec spoustu působivých míst a spoustu hodně dobrých hereckých výkonů (zvláště představitelé místní dospělácké moci jsou skvělí), byť jako celek ten film klopýtá. Ale je tu ta nálada léta dávno v propasti času zmizelého, pak všechny ty dvorky, ploty, kůlny, zahrady, sklepy, prostě příměstská "divočina", která je protkána stezkami a zkratkami, které jsou známy jen zasvěceným - takový ztracený klukovský ráj (no, trochu i holčičí). Škoda, že scénář nedostal do ruky Miloš Macourek, ten by z tohoto námětu udělal onačejší dílo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Novém Městě nad Metují. (troufalka)

Reklama

Reklama