Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Klasik na steampunkovém filmovém poli. Kde jinde očekávat takové množství páry než v takto příhodně nazvané pohádce? Celkový dojem nekazil uřvaný a uhekaný dabing, ač i tento způsob dabování byl místy krajně nelidský. Spíše mě zaskočila neúroveň některých scén, kvalitou blízká Včelce Máje. Kladuli si otázku, co je větší sci-fi, zdali to je Temže širší než Balaton nebo Eiffelovka v Londýně a nebo létající zámek na páru, tak odpovědi raději nechávám na divákovi :) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tak Jules Verne opět dostal za ucho - za druhé ucho dostal Karel Zeman. Jeden z nejindustriálnějších filmů, co jsem kdy viděl. Občas si pokládám otázku exotiky - je pro japonskou kulturu tak exotická průmyslová revoluce nebo secesní nábytek? Jaká pohnutka vede takové skvělé filmaře a animátory tématizovat viktoriánskou anglii? Možná ze stejného důvodu se jako já divím... Steamboy je parádním parní pašák... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem spokojen. Příběh sice není nijak oslnivý, ale to nevadí, protože se jedná o úžasnou podívanou. Celá druhá polovina filmu je jen a jen o akci. A zpracování, to je zde zcela oslnivé. Je dokonce tak mimořádné, že jsem opravdu po celou druhou půli nedokázal spusti oči. Bohužel zpracování není všechno a tak i přesto, že je to ve svém žánru v tomto směru na špici, nestačí na filmy Myiazakïho apod. Každopádně to stojí za to vidět, už jen kvůli těm animacím. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, má to myšlenku(i když docela jednoduchou), hravost a vysokou technickou úroveň ale na mě to bylo ke konci už moc natahované a hlavně tyhle stempunkové dobrodrůža nejsou nic z čeho by se mi dělalo těsno v kalhotách... Bavil jsem se, ale viděl jsem už hromadu chytřejších, zábavnějších, živějších a efektnějších animéček, které byly navíc levnější. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prísne hodnotenie, ale neviem si pomôcť. Pritom to počas prvej polhodinky vyzeralo mastne - atmosféra úžasných chlapčenských dobrodružstiev hladila na duši, nápaditá akcia v závratnom tempe spoľahlivo dvíhala adrenalín a nejednoznačne načrtnuté postavy sľubovali nefalšovanú drámu... Akonáhle sa však dej preniesol do "parnej veže", tak v nej uviazol - z postáv vyšumel spirit, z príbehu esprit a zvyšky fantázie tvorcov sa premietli iba a len do technologických hračičiek, ktoré takto napáchli samoúčelnosťou... Zrazu som sklamane zistil, že predložený pokrm nie je v kuchte uduseným dramatickým dobrodružstvom s výdatnou príchuťou bombastickej akcie, ale v hrnci bez pokrievky uvarenou bombastickou akciou, z ktorej veľmi rýchlo vyvreli dramatické príchute vhodené na začiatku. Mám radšej to prvé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Produkce začala už v roce 1995, ale kvůli finančním problémům byla na rok přerušena. (Janko666)
  • V japonské i v anglické verzi filmu je postava Raye dabována mladou ženou. Jedná se o obvyklou praktiku. (Janko666)
  • Ve filmu se odehrává Světová výstava 1851, Great Exhibition of the Works of Industry of all Nations, Crystal Palace Exhibition nebo také Great Exhibition, což byla velká mezinárodní výstava průmyslu a kultury jednotlivých zemí. Konala se od 1. května do 15. října roku 1851 v Londýně. Děj filmu se však odehrává v roce 1866. (Petsuchos)

Reklama

Reklama