Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

masw 

všechny recenze uživatele

Jednoduše ujeté, tak jak to mám rád, ale měl jsem možnost vidět pár epizod na německé Tv takže můžu potvrdit, že to není až tak ujeté a vtipné jako samostatný seriál. Ale přesto je to vtipný film, navíc je to jediný koukatelný film s Hajzlhófem. Mínusem je také nic moc dabing, německý mi přišel lepší a víc se hodil k postavám. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Chachá! Tak to je fakt hustý. Nejlepší 2D film, co jsem viděl. Na tomhle filmu je přesně vidět, že i z hloupého děje se dá postavit skvělý film. Hlavní postavy SpongeBob a Patrick Star jsou opravdu nářez. A když je pozorujete jak se opíjejí Trojitým podzemnicovým svítáním, tak se neudržíte a smějete se, až budete mít křeče v břiše. A takhle to pokračuje v celé filmu, který začne běžet nehoráznou rychlostí a vtipy se v něm střídají jako na běžícím pásu. Ó ano a ještě připomenou cameo Davida Hasselhoffa, které je opravdu vydařené. Nakonec si ještě zazpívejme: Já jsem Blbej Burák, jo. Ty jsi Blbej burák, jo....... P.S. Doporučuji vidět film v originálnim znění, protože dodá ještě na větší úchylnosti. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprosto brutální kreslenej nářez a já vůbec nevím, jak je možný, že Spongebob celou tu dobu šel mimo mě. Možná jsem si říkal, že nechápu, kam až tvůrci jsou schopní s pohádkami zajít, protože mluvící houba na mytí nádobí mi přišla už dost brutální nápad pro pobavení dětí. Přitom teď mám pocit, že to je spíš pro dospělý...i když děti se v tom asi taky nejdou. No nářez, fakt že jo. Tohle jednou budu pouštět svým dětem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Naprosto totální úlet. Sponebob neoslní animací ani příběhem a rozjíždí se obyčejný animáč s kopou fórů. Co ovšem je ve finále je gejzír geniálních nápadů, které korunuje kyklop, piráti v kině, božský Hasselhoff a rockové finále ve stylu Twisted Sister - kdo miluje 80. léta jako já, musí být totálně nadšený!! A ta písnička - já jsem blbej burák, ty jsi blbej burák :-)) Asi jsem taky kluk :-) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Šílené, bláznivé, crazy, leč vtipné. Ale co na tom, když je to patlanina jednoho přez druhé. Abych řekl pravdu, tak film působí dost divoce. Žlutá houba prochází spoustou nástrah a úskalími, aby se svým věrným kamarádem zachránili osud svého šéfa v podmořském obchodě s krabími burgery, kterého vládce moří Neptun, mylně označil za zloděje, který mu ukradl jeho královoskou korunu, co ve skutečnosti zakrývá Neptunovu pleš, a kterého na šéfa obchodu poslal zlý a zákeřný leader jisté konkurence bez přijmů a zákazníků. (Uf, to byla věta.) Film určitě stojí za to vidět a radím u filmu nic nejíst - může totiž snadno zaskočit neočekávaným podpásovým vtipem. Příjemnou zábavu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)
  • Napriek tomu, že SpongeBob pracuje pre Krusty Krab viac ako 31 rokov (374x po sebe zamestnanec mesiaca), je stále považovaný za dieťa, pretože morské huby sa dožívajú vyše 500 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama