Reklama

Reklama

Kauza CIA

Trailer

Obsahy(1)

Lakonický a rezervovaný Edward Wilson řídí tajné operace CIA během událostí v zátoce Sviní. Agentura má podezření, že Castro byl předem informován, a proto Wilson hledá, odkud informace unikly. V průběhu vyšetřování v sérii retrospektiv vzpomíná na otcovu smrt, studentská léta na Yale (poezii, Skull & Bones), nábor do začínající OSS, krátké aférky, vynucený sňatek, získání ostruh ve špionážní práci v Londýně, odloučenost od syna, vypuknutí druhé světové války a vztah s agenturou a britskými a sovětskými protějšky. Sledujeme, jak se jeho idealismus vytrácí a nastupuje něco jiného: odhalování podstaty toho něčeho jiného se v závěru vyšetřování stává ústřední myšlenkou celého filmu. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (339)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa kričí iba v jedinej scéne - zvyšok je šeptom. Zaznamenal som mierne nekonzistentnú réžiu (decentné, štýlové rozprávanie občas naruší nepasujúci záber typu preletu nad zbombardovaným Berlínom alebo bayovského podhľadového obletu) a zopár nie veľmi dobrých strihov, ale inak je to kus poctivej, sústredenej filmárčiny. Filmu prekvapivo kraľuje Matt Damon, ktorý minimalisticky, ale veľmi presne vystihol hlavnú postavu. Keď tak o tom uvažujem, jedná sa možno o jeho najlepší herecký výkon vôbec. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek jsem se těšil, ale když jsem si ho pustil, tak jsem celý film na něco čekal. Na něco zajímavého. Režie a herecké výkony nejsou špatné, ale je to obyčejná nuda. Nevyvolalo to ve mně žádné napětí, čekal jsem alespoň jednu malou akci, zvrat, prostě něco, co by mě chytlo, ale ničeho jsem se nedočkal.Nevím, možná jsem příliš přísný, ale opravdu jsem se u tohohle nudil a nechápu jak jsem to vydržel až do konce. Veliká škoda. Očekával jsem od toho mnohem více. ()

Reklama

Mahalik

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malej nemohl usnout, rodiče mě otočili na břicho a bylo. Teď, v letech plnoletých, když nemůžu oka zavřít, pustím si Kauzu CIA. Film jsem si pustil čtyřikrát, čtyřikrát to zalomil. Nechápu, nestává se mi to. Proto nehodnotím, ale jelikož se jedná a De Nira, svojí zatracenou spánkovou činnost prokopnu. A bude! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Djkoma versus Kauza:CIA. Obžaloba:nuda, nic se neděje, velký počet hvězd až je to zbytečné, málo extra zajímavých událostí, momentů a scén, Angeline Jolii to nesluší, "obyčejnost, délka, možná také slabší režie De Nira, který si ukousl příliš velký kus dortu. Obhajoba: Matt Damon prostě jede a nikdo mu nestačí, De Niro se snaží místo hraní v malých filmech za slušné peníze natočit něco zajímavého, jde tu o CIA (pro neznalé docela důležitá organizace hlavně, co se týče dějin USA a různých tajných akcí a atentátů), docela zajímavá "fakta" a historické události. Verdikt poroty: Jednoznačné tři hvězdičky za dílo, které se lehce podobá JFK a neobsahuje jeho preciznost a kvality a výrazně neprohlubuje divákovy znalosti ani rozhled okolo CIA. De Niro ještě není žádný velký režisér, ale vybírat si jednodušší témata by mu prospělo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všechno, co se zdá pokřivené, je čisté a všechno, co vypadá čistě, je pokřivené.." De Nirovo stylové Co je šeptem jako mrazivě chladný konverzačně špionážní thriller, který naplno potvrzuje De Nirovy režisérské schopnosti, ty přepečlivě volené zdánlivě rušivé kratičké změny tempa i stylu vyprávění mě nesmírně bavily, a především scénáristickou genialitu Erica Rotha, ten je totiž, co se dialogu týká, silný v kramflecích jako málokdo, ač si nejsem úplně jist, do jaké míry bylo celkové vyznění The Good Shepherd právě De Nirem cílené.. Dokonale úsporný, minimalistický a až jednotvárný Matt Damon, patrně podávající svůj životní výkon, v kontrastu k zoufale vyčpělé, leč stále překrásné, a nesmírně přesvědčivé Angelině Jolie je naprosto skvělý v příběhu o oddanosti vyšším cílům a loajalitě, který dokazuje, že vše má svoji cenu.. Neuvěřitelně nadčasový snímek stojící si na svém tichém a pomalém vyprávění vzbuzující dojem až přešlapování na místě, které umocňuje bezútěšnost tématu, určitě zaujme jen malé procento mainstreamového diváctva, ale mě naprosto okouzlil zejména svojí, nejen narativní, precizností, ale rovněž hloubkou přesahující dobu, o níž pojednává !! Právě ta absence okázalosti dokládá, že méně je mnohdy více, což vděčný divák nejlépe odtuší z faktu, že právě Pesciho a De Nirova camea patří k nejsilnějším scénám tohoto hutného snímku.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Do jednej z úloh bola zvažovaná aj nigérijská herečka Stephanie Okereke. (m.a.t.o.)
  • Postava generála Billa Sullivana (De Niro) je čiastočne založená na generálovi Williamovi Donovanovi. Donovan bol šéfom Úradu strategických služieb (OSS) počas 2. svetovej vojny. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bobby a Marty: další spolupráce?

Bobby a Marty: další spolupráce?

09.07.2008

Robert De Niro měl během pátečního přebírání ceny za celoživotní dílo ve Varech sdílnou náladu a svěřil se s plány udělat ze svého posledního režijního počinu, u nás uvedeného pod názvem Kauza CIA,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama